Categories Handbal

Depășite categoric de un adversar mult mai eficace

Naționala României a început rău meciul de debut de la CE de handbal feminin cu Germania, tricolorele fiind conduse la un moment dat cu 8-2. Fetele lui Bogdan Burcea au strâns rândurile, au reușit să revină și să egaleze în minutul 37 (15-15), dar din acel moment diferența a fost făcută de cele patru eliminări din tabăra noastră. Erorile copilărești au contat enorm pe tabelă, iar nemțoaicele s-au impus meritat, scor 22-19. Remarcata din tabăra noastră: portărița Yuliya Dumanska.

Cu probleme de lot (Dedu nu a putut fi folosită, Crina Pintea și Laura Moisă infectate cu Covid-19) și fără antrenamente în ultima perioadă, naționala României a pierdut meciul de debut la CE din Danemarca.

Ca de obicei, România a așteptat prea mult de la Cristina Neagu (4 goluri din 14 șuturi, procentaj modest de reușită de 29%), o jucătoare care a avut și ea multe probleme medicale în ultima perioadă și care a fost marcată în multe momente om la om.

După un început slab de meci (8-2 pentru Germania), tricolorele au avut atitudine, au reușit să revină și să egaleze la 15 în minutul 37.

De acolo însă, totul s-a rupt: erori care au adus eliminări (4 la număr), iar ineficacitatea pe faza ofensivă s-a văzut din plin pe tabelă. Germania s-a impus cu 22-19, un succes meritat de altfel.

Yuliya Dumanska a fost evidențiata din tabăra noastră, însă intervențiile ei au fost până la urmă în zadar atâta timp cât acestea nu au fost susținute de reușite pe faza ofensivă.

România vs Germania:

România – Germania 10-13 (Rep I)
România – Germania 9-9 (Rep II)
Șuturi: 43 – 47
Număr total de pase: 784 – 800
Distanță alergată: 30.5 km – 32.2 km
Posesie: 51% – 49%.

„A fost primul nostru meci oficial, apărarea noastră a fost mai bună ca atacul, apărarea a fost mai bună. Cred că va fi mai bine în continuare, ne dorim victoria în următorul meci. În seara asta, Germania a fost mai bună. Mâine avem pauză, sper să ne revenim şi vrem o victorie. De azi privim spre victoria din următorul meci” – Cristina Laslo.

„A fost un meci în cadrul unui Campionat European special. S-a văzut la echipa noastră faptul că n-a jucat de mult timp. Când stai într-o singură jucătoare (n.r. Cristina Neagu) în fața căreia Germania și-a luat toate măsurile, e greu de jucat.

Iar Germania a jucat foarte slab, nu am recunoscut-o! Era abordabilă. România a fost decimată de tot ceea ce s-a întâmplat și de ceea ce se întâmplă în lume, cu acest virus. Asta-i situația, trebuie să mergem înainte.

Dumanska a jucat bine, noroc cu ea, altfel nu știu ce se întâmpla! Cred că primul obiectiv este să fim sănătoși în continuare. Am înțeles că se fac multe teste. Cel mai important e să fie sănătoase fetele. Acum, să încercăm să batem Polonia, cu Norvegia va fi mai greu” – Radu Voina, fost selecționer al României, pentru gsp.ro.

About Author