Categories Handbal

Au cedat pe final în fața Norvegiei. Începe partea dificilă

Timp de 42 de minute, reprezentativa României a ținut piept cu brio Norvegiei (scorul era egal, 17-17). Fetele pregătite de Bogdan Burcea au jucat mult mai bine decât în primele partide (înfrângere cu Germania și victorie obținută în ultimele minute cu Polonia), însă experiența septuplei campioane europene și-a spus cuvântul și scandinavele s-au impus, scor 28-20. Pentru tricolore urmează partidele din Grupa Principală II de la Campionatul European de handbal feminin din Danemarca, unde vor avea o misiune foarte dificilă (pornesc fără să aibă vreun punct în clasament).

România va face parte din Grupa Principală II, acolo unde vor veni și echipele din Grupa C (Olanda, Ungaria, Serbia, Croația – primele trei clasate).

România vs Norvegia 20-28

România – Norvegia 13-13 (Rep I)
România – Norvegia 7-15 (Rep II)
Șuturi: 49 – 52
Număr total de pase: 1.056 – 579
Distanță alergată: 33.4 km – 31.8 km
Posesie: 60% – 40%.

Marcatoarele tricolorele au fost Ostase 6 goluri, Buceschi 4, Neagu 4, Popa 3, Laslo 2, Iuganu 1, iar de la Norvegia s-a remarcat Herrem 6 reuşit.

Dumanska și Dedu s-au remarcat în poarta României: Yuliya a apărat de 6 ori (32%), în timp ce Denisa a avut 9 intervenții (39%).

„Mare parte a jocului ne-am bătut de la egal la egal, ne-am luptat şi am arătat că echipa are valoare. Nu am reuşit să menţinem până la final, pentru că dacă Norvegiei dai mingi uşoare, profită. Am arătat Norvegiei şi cu alte ocazii că putem conduce şi câştiga, nu ne-a fost frică. Norvegia are însă o armă, contraatacul, aşa a reuşit să câştige. În acest meci am arătat că jocul s-a îmbunătăţit, atmosfera e bună între noi, am fost unite, poate a fost mai greu la început, nu avut meciuri de atâta timp şi s-a resimţit. Am arătat că avem potenţial şi vom continua” – Denisa Dedu.

„Echipa a arătat că creşte de la meci la meci, am încercat să fim unite. Am pierdut, dar cu siguranţă am luptat şi o vom face şi în grupa principală. La acest European se poate întâmpla orice. Ştim că vom juca cu Croaţia, cunosc fetele din campionat. Toată lumea va lupta pentru puncte şi am încredere în România. Sigur că mi-aş fi dorit să mergem mai departe cu puncte, dar acum meciul pierdut cu Germania e jucat şi trebuie să nu repetăm acele greşeli” – Yuliya Dumanska.

About Author