Fotbalul își pierde constant foștile valori

Fostul fotbalist italian Paolo Rossi (foto), care a condus echipa Italiei la cucerirea Cupei Mondiale din 1982, a murit la vârsta de 64 de ani, a anunțat familia sa.

Soția sa Federica Cappelletti a postat pe Instagram o fotografie a ei cu soțul ei și cu cuvintele „Per sempre” („pentru totdeauna” în italiană). Ea nu a dezvăluit cauza morții sale. Presa italiană relatează că a avut o boală incurabilă.

Simultan, directorul adjunct al RaiSport, Enrico Varriale, a anunțat dispariția lui ‘Pablito’: „O veste foarte tristă, ne-a lăsat un om de neuitat, care ne-a făcut să ne îndrăgostim cu toții în acea vară a lui 82”.

Rossi a fost golgheterul și cel mai bun jucător al turneului din Spania din 1982.

Memorabilul său hat-trick a eliminat favorita Brazilia într-un meci pe care mulți fani îl consideră unul dintre cele mai mari din istoria Cupei Mondiale.

Este unul din cei trei jucători care au câștigat de-a lungul timpului toate cele trei trofee acordate în cadrul unui Campionat Mondial (Gheata de Aur-golgetereul competiției, Balonul de Aur – cel mai bun jucător și Cupa Mondială), alături de Garrincha în 1962 și Mario Kempes în 1978.

About Author