Categories Baschet

Pentru o mai mare concurență, CSM-ul face o mișcare inteligentă

Garlon Green este noul jucător al CSM CSU Oradea. Originar din Statele Unite ale Americii, acesta se află la primul angajament în România.

Născut pe 11 ianuarie 1991, înalt de 2.01 metri, Green (foto) evoluează la pozițiile 2-3. El sosește de la Anwil Wlocklawek, formație angrenată în primul eșalon baschetbalistic al Poloniei.

Absolvent al Texas Christian University (TCU), instituție pe care a frecventat-o între 2009 și 2013 sportivul originar din Houston, parcurge cel de-al 8-lea sezon al carierei sale profesioniste. De-a lungul carierei sale a jucat în America, Australia, Japonia, respectiv Europa.

Primul angajament profesionist al lui Garlon s-a consemnat în sezonul 2013/14, alături de Texas Legends, în G-League. El a terminat această stagiune alături de Canberra Gunners, în Australia. Sezonul 2014/15 l-a găsit în Japonia, alături de Kumamoto Volters.

În vara anului 2015, Green a semnat primul angajament pe bătrânul continent. El a fost recrutat de Walter Tigers Tubingen, din Germania. Aici a petrecut un sezon și jumătate, pentru ca în decembrie 2016 să se alăture lui Belfius Mons Hainaut, în Belgia, unde a petrecut tot un sezon și jumătate.

În sezonul 2018/19 a jucat pentru Khimki Moscova, echipă angrenată în Liga VTB și Euroligă. El a bifat 11 apariții în competiția supremă din Europa, având medii statistice de 4.3 puncte, 1.2 recuperări și 0.5 intercepții pe partidă. A terminat această stagiune în Israel, alături de Hapoel Tel-Aviv.

Green a evoluat în sezonul 2019/20 la Enisey Krasnoyarsk, în Liga VTB. De asemenea, a jucat alături de această echipă în FIBA Europe Cup, unde a întâlnit U-BT Cluj-Napoca.

În sezonul 2020/21 a jucat pentru Anwil Wlocklawek. Aici a bifat 14 apariții în campionatul Poloniei, una în SuperCupă și una în calificările Basketball Champions League. El a avut medii statistice de 7.5 puncte, 3.5 recuperări, 1.4 pase decisive și 0.7 intercepții în 22.5 minute pe partidă pentru 7.1 la eficiență.

About Author