Categories Baschet

Succes la ultima reprezentație a anului…

Sala Transilvania din Sibiu a gâzduit miercuri 30 decembrie, al doilea joc oficial al echipei de baschet masculin CSM U Oradea la turneul disputat în Sibiu. Adversară i-a fost formația BCM U Pitești, o echipă accesibilă pentru bihoreani. La finele unui joc nu tocmai reușit, Fometescu & Co au reputat un succes cu scorul de 71-65 (23-20, 14,-13, 15-20, 19-12).

Diferit față de primul joc pierdut în fața echipei gazdă, bihorenii au început cu o formulă de echipă î care și-a găsit locul după o pauză îndelungată și Cătălin Baciu. În condițiile accidentării lui Broussard, Reljic și-a găsit și el loc pe foaia oficială. HGruparea orădeană a început partida într-o notă foarte pozitivă, dominînd categoric adversarul la toatecapitolele. Combinațiile lui Watson cu Markovic sau Baciu dau rezultate, iar arbitrajul lasă mult de dorit.

Brigada este mult sub media mediocră a meciurilor, iar unele decizii irită ambele tabere. Marinău primește cadouă o serie de minute importante, iar Oradea are un minim avantaj, Piteștiul reușind o aruncare norocoasă pe sirenă.

Sfertul secund nu este la fel de spectaculos ca și primul, apar la orădeni Zekovic, Green sau Valeika în tip ce la piteșteni rotația este mult mai redusă. Petrescu rupe panoul cu un sleam de toată frumusețea, Uță este eficient la linia de libere. Din a treia încercare, Bishop pune mingea în coș, Green este faultat tare și ajunge la linia de libere. Ambele combatante și-au arătat limita în acest sfert modest,

Gheorghe de la distanță reduce din diferență, iar finalul sfertului se încheie cu o fază dubioasă în care Jevtovic înscrie voleibalat dar la limita timpului, orădemni protestează, dar parcă nu au dreptate. Așadar la pauza mare, 37-33 indica tabela în favoarea roș-albaștrilor.

Holt este primul marcator după pauză, Jevtovic înscrie și el, Piteștiul echilibrează disputa și apar primele sincope și în jocul formației bihorene. Recuperările defensive sunt punctul modest al echipei, care nu treușesc să mențină constantă o diferență pe tabelă. Jeremic de la linia de libere după echipa la +4, Holt ratează, iar din nou starea de nemulțumire se simte pe parchetul din Sibiu. Bishop cu noroc scutură plasa de la distanță,

Achim nu are reacție în momentele în care echipa suferă.

Run de 13-0 pentru Pitești, Green de la linia de libere reduce din diferență. Bishop comite cea de-a patra greșeală personală și este chemat pe bancă, Green de la linia de libere egalează situația.

Exasperant, apărarea formației lui Achim pur și simplu nu reușește să recupereze baloane utile sub propriul panou și plătesc tribut unor greșeli de începători. Inimaginabil așa ceva nicila un nivel de educație baschetbalistică. Markovic după mai multe tentative înscrie, jocul orădenilor nu arată deloc dar absolut deloc bine.

Ultimul sfert începe cu o pătrundere în forță a lui Markovic care cade destul de rău și transformă libera suplimentară. Baciu de la linia de libere, mărește diferența, Oradea recuperează balonul intră pe parchet Watson și Holt. Zekovic din zero grage scutură plasa, timp de odihnă solicitat de Tudor Costescu. Minutele trec fără să se înscrie, Jeremic o face de la distanță, timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. Piteștiul își ridică nivelul apărării, Oradea are probleme îm a finaliza fiecare acțiune. Atunci când e nevoie de lucidityate aceasta lipsește cu desăvârșire. Jevtovic de la linia de libere înscrie ambele tentative, Pitești trece în față la +1. Holt de la distanță înscrie, 67-65, Incredibil, Oradea cedează o poasesie extrem de importantă cu o mare ușurință, Gajovic aruncă și ratează. Holt cu cinci secunde înainte de finalul atacului, aruncă decisiv și stabilește învingătoarea.

Timp de odihnă al vulturilor. 70-65. Jeremic se autoaccidentează, pe final de joc, Markovic la linia de libere ratează prima și o înscrie pe a doua. Final de joc, 71-65. Cei mai eficienți jucători ai întâlnirii au fost Markovic 20 și Green 18 de la învingători, respectiv Jevtovic 20 de la Pitești.

About Author