Oradea pierde în condițiile unui ultim sfert gestionat modest

Ziua de joi 28 ianuarie a fost una modestă pentru ehipa de baschet CSM CSU Oradea. Bihorenii au cedat în cele din urmă 55-58 (11-15, 18-9, 14-18, 12-16) în fața celor de la Balkan Botevgrad în cel de-al 2-lea meci la turneul FIBA Europe Cup – ediția 2020/21 de la Istanbul. De faptau cedat în fața unei echipe alcătuite doar din zece jucători.

A fost o dispută extrem de încrâncenată între două echipe de valori egale și care au făcut ca finalul să fie incendiar. Din păcate, greșelile individuale au fost cele care au făcut diferența.

Oradea a început foarte bine meciul, reușind să conducă pe tabelă cu 9-3, dar a urmat o cădere inexplicabilă. Baciu a fost folisit din primul moment, o mișcare interesantă,. iar pe parcurs au intrat Zekovic sau Green, care au încercat să forțeze aruncările de la distanță. Balkan s-a distanțat la 13-9, datorită unui Jordan imperial.

După primul sfert, adversarul era în avantaj. A urmat un al doilea sfert mult mai bun în care apărarea bihoreană a arătat mult mai bine, iar soluțiile colective din atac au fost mult mai inspirate. Balkan nu se regăsește,

Oradea forțează mai mereu desprinderea dar nu o face decisiv. Nicolescu primește minute și arată că are mult potențial. Pauza vine într-un moment pozitiv pentru echipa noastră. La doar două minute de la reluare, Achim total neinspirat își cheamă băieții la bancă, iar rotația începe să nu mai funcționeze. Valeika face greșeli de începători, echipa pierde teren iar meciul se echilibrează. Roș-albaștrii nu găsesc antidotul să oprească un singur jucător, Balaban, care marchează constant. Acesta face diferența. încele ultimul sfert.

Balkan își ridică foarte mult nivelul apărării, Oradea are mari dificultăi la a găsi soluțiile în terenul advers. Se abuzează practic de aruncările de la mare distanță, Watson în două rânduri total aiurea practic pune plumb în ghetele colegilor, în timp ce Zekovic sau Broussard îl imită.

Se merge practic, cap la cap, Valeika din nou aiurea face fautl prostesc. Noroc că adversarul nu este eficient la linia de libere. Oradea are un procentaj bun la acest procedeu. Finalul este dramatic. 52-51 pentru Oradea, Watson aruncă de la distanță și ratează,

La celălalt panou, Avramov o face mult mai bine, înscrie și se acordă fault tehnic la Zekovic. 54-52. Plus libere. Chambers înscrie iar la celălalt panou, Broussard, coș plus liberă suplimentară. 58-55. Pentru Balkan. Oradea recuperează balonul, ajunge în atac, Markovic aruncă cu mâna tremurând… ratare.

Așa s-a scris istoria unui meci în care Oradea a beneficiat de șansă dar nu a știut să o gestionezeeficient. În continuare greșelile individuale și abuzurile aruncărilor de la distanță au fost cele care au decis învingătoarea. Pentru a fi 100 % sigură de calificare, Oradea are nevoie de victorie vineri 29 ianuarie cu CSU Sibiu.

Watson a înscris 12 puncte, Broussard 11 iar Markovic 8.

About Author