Categories Baschet

Înfrângere jenantă pentru orădeni pe terenul rivalei din Cluj

În cursul serii de luni 8 februarie, CSM U Oradea a jucat la Cluj în fața marii rivale U BT din localitate. Disputa a contat pentru turneul cu numărul șapte al Ligii Naționale de baschet masculin. Disputa a început sub semnul echilibrului, Oradea reușind în primele minute să țină pasul cu adversarul, dar având mari dificultăț iîn organizarea jocului. Baschetbaliștii din municipiul de pe Someș s-au impus într-o manieră categorică cu scorul de 90-77 (23-20, 25-17, 22-17, 23-20).

Din păcate aceleași vechi probleme nu au putut fi remediate, și anume jucătorii cu talei sunt ieșiți din formă și prestațiile lor lasă mult de dorit. Stipanovic și Guzman câțștigă majritatea duelurilor sub panoul bihorean, ceea ce le dă un anumit avantaj moral și la capitolul încredere,. Oradea este dependentă de Wayson, Fometescu este schimbat cu Vescan, iar Holt sau Green nu contewază în apărare.

Tarolis face diferența pentru un U Bt mult mai motivat. Sfertul secund arată suferința orădenilor, Broussard este singurul care contează pe parchet.

Clujul domină autoritar, Oradea înscrie foarte puțin iar Grasu este lăsat intenționat să arunce și o face cu mult curaj. Zekovic face două greșeli aiurea, din nou Valeika este din alt fil iar organizatorii se distanțează la o diferență din două cifre.

Achim fără soluții cere total aiurea două timpuri de odihnă pe care nu le știe gestionat,iar diferența pe tabelă crește. Cu o viteză în plus și o talie net superioară, elevii lui Silvășan pur și simplu fac legea pe parchet. Au primit aproape 50 puncte în doar 20 minute, lucrue xtrem de grav.

Pauza vine la timp.

Nici în sfertul al treilea lucrurile nu se schimbă mult în bine pentru baschetbaliștii din municipiul de pe Crișul Repede. Alb-negrii își ridică nivelul apărării și aceste aspect face ca Oradea să aibă dificultăți. Rotația gândită de Silvășan este eficientă, Achim nu are soluții. Guzman scutură plasa, la celălalt panou Holt înscrie și el de la distanță. Edwards înscrie prin sleam-dulk, iar spectacolul este la el acasă.

Pe sirenă, Broussard scutură plasa și mai reduce din diferență.

Lungu cu mult curaj este primul marcator al ultimului sfert, în condițiile în care Oradea irosește o serie de situații favorabile. Clujenii nu au milă de Oradea, Michael Andre duce echipa la +22, o diferență extrem de dificil de acceptat pentru o fostă campioană de nerecunoscut în unele momente ale jocului, Zekovic cu o acțiune personală înscrie, Stipanovic transformă ambele libere,

Broussard de la distanță înscrie și el. În replică Tarolis duce clujul la 80 puncte, Incredibil cât de modestă este apărarea bihoreană în acest meci. Au primit peste 20 puncte în fiecare sfert, Grasu înscrie de la distanță, Oradea arată ca și o victotimă sigură în duelulcu giganții din LNBM. Nicolescu punctează de la distanță, Broussard ratează din situație favorabilă. Cei mai buni marcatori ai jocului au fost Watson 16 puncte și Broussard 13 puncte de la învinși, respectiv Stipanovic și Tarolis câte 20 puncte fiecare.

Înfrângere extrem de dificil de acceptat în condițiile în care au primit aproape 100 de puncte iar viitorul nu sună deloc bine. Din păcate dacă lucrurile nu se vor schimba radical, acest sezon va fi unul ratat, perspectiva este una sumbră fără speranțe măcar că echipa se va putea redresa sau că va arăta o cu totul altă față.

About Author