Categories Tenis

Simona Halep are nevoie de set decisiv pentru sferturi

Simona Halep (foto) a reușit să revină după pierderea primului set și să o învingă pe poloneza Iga Swiatek în optimile de finală ale Australian Open, 3-6, 6-1, 6-4.

Într-un meci foarte dificil, de o calitate înaltă, cu o tensiune care a adus aminte mai degrabă de o finală de Slam, Simona a găsit soluțiile pentru a o opri pe super talentata jucătoare poloneză. A fost prima înfrângere a lui Swiatek într-un meci de Slam după o serie de 21 de seturi câștigate la rând.

Simona a marcat, prin acest succes, victoria cu numărul 100 în turneele de Grand Slam.

Lucrurile nu devin câtuși de puțin mai ușoare pentru Simona. Ea o va întâlni în sferturile de finală pe Serena Williams, în prima lor întâlnire de la finala Wimbledon 2019.

„Într-adevăr, a fost un meci foarte greu, știam că va lovi tare. Am zis că trebuie să schimb ceva după primul set, am făcut un pas în spate și să o țin în mișcare. Loveam prea tare și prea plat în primul set, cred că am pus-o în mișcare, iar ea și-a pierdut un pic ritmul.

Condițiile sunt foarte rapide, când joc cu big hitters, e și mai greu, mingea se duce foarte repede, dar am început să mă acomodez.

Pe Serena nu poți să o bați decât dacă joci la nivelul tău cel mai bun”, a spus Simona, la interviul de pe teren cu Jim Courier.

About Author