Puțină lume știe că Ministerul Tineretului și Sportului este al doilea minister din România la nivelul proprietăților pe care le deține. Nu mai puțin de 400 de entități sportive, cliburi, direcții sau lps-uri sub sunt tutela ministerului, iar acest aspect este unul care necesită multă perspicacitate. Cu toate acestea, MTS-ul din România este cenușăreasa în ceea ce privește bugetul pentru anul calendaristic 2021. Deși este un an olimpic și s-au primit promisiuni că sportivii vor avea cekle mai bune condiții,
MTS-ul a primit de la bugetul de stat doar 543 milioane euro. Doar în condițiile în care mai bine de 85 % din acest buget este folosit pentru funcționarea normală a activității entităților sportive. Puțin, mult prea puțin și binențeles cel mai mic buget din toate cele 18 ministere care funcționează sub tutela Guvernului României.
Cu alte cuvinte bani pentru investiții, pentru cercetare pentru diferite proiecte internaționale nu sunt. Sau mai bine zis vor fi doar din sponsorizări. Greu de crezut așa ceva.
Fostul ministru, venea să se laude cu digitalizarea sportului cu dorința de a face ceva deosbit. Și nimic nu rămâne după un oltean, pus politic, dat jos politic dar care are în CV postul de ministru. Noul ministru, paralimpicul Eduard Novak declara sus și tare că a trimis corpul de control al ministerului la toate entitățile sportive, că va cere un audit și că va începe cu o transparență totală.
Una zice, alta face
E ușor să dai așa din gură și să vii cu promisiuni în condițiile în care deja ai trecut în barca politicienilor, ai uitat că vii din rândul sportivilor paralimpici. A fost la inaugurarea unui patinuar, a fost la Campionatele Naționale de tenis de masa. Un ministru nu trebuie să fie prezent la toate sindrofiile unde i se deschis uși. Un ministru trebuie să asigure cele mai bune condiții tuturor federațiilor de specialitate și să se lupte să facă rost de bani, sau să găsească soluții pentru o rectificare bugetară, oricând e momentul.
De povești, minciuni și proiecte pe hârtie suntem cu toții sătui. Infrastructura din România încet dar sigur se îmbunătățește, apar stadioane noi, Ghencea, Ghiulești, Arcul de Triumf. iar noua sala din Oradea va fi și ea un proiect mult lăudat.