Categories Tenis

Novak Djokovic de neoprit la Antipozi

Liderul mondial Novak Djokovic (foto) a câștigat pentru a noua oară trofeul Australian Open, după o victorie excelentă în finala cu Daniil Medvedev, 7-5, 6-2, 6-2, în o oră și 53 de minute.

Djokovic ajunge astfel la un total de 18 titluri de Grand Slam, la doar două distanță de marii săi rivali, Roger Federer și Rafael Nadal, care au fiecare câte 20. Jumătate dintre titlurile lui Novak au venit la Melbourne.

A fost o finală expeditivă, poate surprinzător ținând cont de forma bună și de dificultățile de match-up pe care le presupunea Medvedev, care aducea la această finală o serie de 20 de victorii consecutive, inclusiv una în fața lui Novak.

Dar Djokovic, conștient de obstacolul dificil din față, a arătat încă o dată de ce este unul dintre cei mai buni din toate timpurile în situațiile în care miza este una enormă. Novak a început la un nivel foarte ridicat, apoi a gestionat perfect puținele momente echilibrate ale finalei; după fiecare moment-cheie, a presat și a pus repede o diferență insurmontabilă între el și challengerul său rus. Simbolic, Novak a încheiat finala cu un smash câștigător, lovitura sa poate cea mai nesigură.

About Author