Categories Fotbal

Everton are planuri mari. Un stadion ultra modern

Noua ”casă” pentru ”caramele” ar urma să aibă o capacitate de 52.888 de locuri. Cererea autorităţilor va fi examinată de către guvernul britanic.
Propunerile venite din partea lui Everton pentru un nou stadion la Bramley-Moore Dock au fost aprobate de către Consiliul oraşului Liverpool.

PROIECTUL ARE NEVOIE DE MAI MULTE APROBĂRI
Datorită amplorii pe care a luat-o proiectul de dezvoltare a stadionului, cererea detaliată în care este precizată o capacitate de 52.888 de locuri va merge acum către biroul secretarului de stat pentru locuinţe, comunităţi şi administraţie locală, Robert Jenrick, pentru examinare. Dacă nu va exista nicio obiecţie la acest nivel, iar guvernul nu va interveni pentru a ”bloca” o eventuală construire a stadionului, atunci clubul ar dori ca lucrările să înceapă în această primăvară sau la începutul verii.

Există un plan de construcţie de 150 de săptămâni, iar Everton ar putea să evolueze pe noul stadion începând cu sezonul 2024-2025.


De-a lungul timpului, Everton a luat în considerare 52 de locaţii pentru a se muta din Goodison Park, iar Bramley-Moore Dock a fost considerată şi aleasă ca fiind singura opţiune viabilă. Proiectul a câştigat sprijinul publicului larg, deşi au fost ridicate mai multe obiecţii din partea organismului de patrimoniu ICOMOS, care acţionează în numele UNESCO. Totuşi, raportul consiliului a concluzionat că planurile – care integrează o serie de caracteristici istorice, ar putea oferi ”beneficii de patrimoniu prin ”îmbunătăţirea activelor de patrimoniu degradate la faţa locului, îmbunătăţirea şi deblocarea accesului la istorie.” Everton consideră că noul stadion poate juca un rol esenţial în revenirea ”caramelelor” în prim-planul Premier League, după pandemia de coronavirus.

About Author