Categories Polo

Gata de un nou start într-o mediocritate totală

Echipa de polo pe apă CSM Oradea se pregătește pentru reluarea competițiilor de club. Acestea au fost întrerupte pentru o perioadă de aproximativ trei luni pentru a permite echipei naționale a României să se pregătească și să participe la turneul preolimpic de la Rotterdam.

În perioada scursă de la ultimele partide oficiale, sportivii secției de polo pe apă s-au pregătit pe plan local, în bazinul Crișul, respectiv în sala de forță. De asemenea, la începutul anului calendaristic 2021, echipa a participat la un stagiu de pregătire centralizată la Bratca, unde a beneficiat de toate condițiile necesare unei încărcări fizice adecvate.

Patru jucători de la CSM Oradea, în speță Alexandru-Albert Vătrai, Bogdan Remeș, Vlad Georgescu și Ferenc Czenk, au participat alături de naționala României la turneul preolimpic din Olanda, unde au disputat cinci partide, bifând o victorie și un rezultat de egalitate. Tricolorii au ratat calificarea în fazele superioare ale evenimentului de la Rotterdam și implicit șansa de a participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Sportivii de la lot s-au întors în programul echipei de club. Astfel, cu o delegație de 19 persoane, echipa de polo pe apă CSM Oradea se va deplasa în Serbia pentru un scurt stagiu de pregătire înaintea reluării jocurilor oficiale. CSM-ul va pleca în țara vecină marți (02.03) cu următorii sportivi: Ramiro Georgescu, Nichita Ilisie, Vlad Georgescu, Bogdan Remeș, Gojko Pijetlovic, Viktor Kovats, Theodor Filotti, Ferenc Czenk, Cristian Dobre, Dragoljub Rogac, Silvian Colodrovschi, Alex Popoviciu, Seiya Adachi, respectiv Raul Gavriș. Din delegația echipei mai fac parte antrenorul Dorin Costrăș, organizatorul de competiții Dorin Roșca, respectiv fizioterapeutul Cosmin Horga.

Prima provocare oficială pentru CSM Oradea în noul an calendaristic este programată între 12-14 martie anul curent, la București, în bazinul Steaua. Aici se va desfășura turneul de Cupa României la polo pe apă masculin – ediția 2021. Primul oponent este Politehnica Cluj-Napoca.

About Author