Categories Fotbal

Noua și vechea conducere AJF Bihor, mandat de încredere

În cursul după-amiezii de luni 1 martie, în incinta Arenei Antonio Alexe din Oradea au avut loc alegerile pentru funcțiile de conducere din cadrul Asociației Județene de Fotbal Bihor. Cum pentru fiecare funcție în parte a fost un singur pretendent, în cekle din urmă rezultatul a fost unul previzibil.

Din partea FRF au fost prezenti domnii Octavian Goga – vicepresedinte si presedinte AJF Brasov, Gabriel Bodescu – secretar general.

Delegatiile a 4 AJF-uri din zona de Vest, Alba (Cristian Petropoulos – presedinte), Arad (Razvan Cadar – presedinte, Vasile Rad – secretar), Hunedoara (Cristian Petrean – presedinte), Salaj (Daniel Sabau – presedinte, Gabriel Barjac – presedinte CJA), Satu Mare (Ovidiu Mazilu si Sergiu Neichi – reprezentanti) si Timis (Romeo Malac – presedinte, Ionel Poclid – vicepresedinte) au fost si ele prezente ca semn de buna colaborare si sprijin reciproc intre forurile fotbalistice judetene.

Din cei 62 de delegati cu drept de vot au fost prezenti 57, sedinta fiind statutara.

In urma alegerilor desfasurate Radu Traian Bitea a obtinut un nou mandat de 4 ani ca presedinte al AJF Bihor. Acesta va colabora in continuare cu aceeasi echipa, mizand pe Stefan Gallovits – presedinte Comisia Județeană a Arbitrilor Bihor, Petru Boros – secretar si Gheorghe Rusu – director de competitii.

Valentin Vesa si Cosntantin Sabau au fost alesi in functia de vicepresedinte, Ciprian Fogarasi va fi reprezentantul echipelor de Liga a 4-a, Alin Durgheu – reprezentantul echipelor de Liga a 5-a, iar Dorin Mudura – reprezentantul echipelor de copii si juniori in Comitetul Executiv.

Toate punctele trecute pe ordinea de zi au fost aprobate cu unanimitate de voturi, mai putin alegerea presedintelui si raportul cenzorilor la care s-a inregistrat cate o abtinere.

Radu Bitea:

Mulțumesc membrilor afiliați AJF Bihor pentru încredere. Realegerea mea in calitate de Președinte AJF Bihor mă onorează. Impreuna cu echipa pe care o coordonez, suntem constienti ca ne asteapta un mandat mai greu, decat cel precedent, date fiind vremurile dificile pe care le traim. Vom continua proiectele incepute si vom muncii din greu pentru a reporni fotbalul amator. Vom face lobby la autoriatile locale pentru sprijinirea fotbalului, aducand ca exemple judetele invecinate, unde acest tip de finantare functioneaza deja. `

RAPORT DE ACTIVITATE ASOCIAȚIA JUDEȚEANĂ DE FOTBAL BIHOR

pentru perioada scursă de la ultima Adunare Generală

Într-o lume care s-a transformat radical și care este dominată și în prezent derestricții, nu e ușor să faci un raport de activitate fotbalistică în condițiile în care deaproape un an îți lipsește însuși obiectul muncii. La precedenta noastră întâlnire, care aavut loc pe 12 septembrie 2020, am prognozat luna martie 2021 ca dată pentrureînceperea competițiilor fotbalistice din Bihor, dar azi, în prima zi a lunii mărțișor nuavem încă certitudinea că speranțele noastre vor putea fi împlinite. După cum ați putut constata și dvs., pandemia de coronavirus care a blocatPlaneta a avut efecte devastatoare asupra activității fotbalistice din România și implicitasupra celui din județul Bihor. Fotbalul s-a mutat de pe dreptunghiul verde la birou,sau cum ne mai place nouă să spunem, la masa verde. În loc de jocuri, avem parte doarde previziuni și scenarii, care însă trebuie modificate pe zi ce trece, deoarece nu avemparte, deocamdată, de mult așpteptata liberare. Aș putea spune că de aproape un anfacem o muncă de sisif, deoarece orice ne propunem, nu poate fi și pus în practică. Proiectele noastre s-au dovedit însă viabile pentru că au fost realiste. Ne-am adaptatrepede condițiilor și am restructurat campionatele organizate, astfel, încât, să ajutămechipele participante. În urma deciziei de a modifica sistemul de desfășurare al Ligii a4-a, prin crearea celor două serii, ne aflăm acum în situația fericită să putem spera lademararea și chiar încheiarea campionatului, dacă restricțiile vor fi relaxate ori ridicate,permițând și fotbalului amator să revină pe gazon.

Cum activitatea AJF nu constă doar în organizarea campionatelor, misiuneanoastră a fost extrem de dificilă, în această perioadă. A fost nevoie de o reorganizareadministrativă pentru a putea reduce cheltuielile, în condițiile în care, în a doua parte aanului trecut, veniturile obținute au scăzut în mod drastic, însă, cheltuilelile curente(chiria și cheltuielile curente gen electricitate, telefonie și internet, salubritate) nu ausuferit modificări. Faptul că am supraviețuit în aceste vremuri grele se datorează șiFederației Române de Fotbal care a sprijinit activitatea membrilor afiliati cu suma de5.000 de euro. Președintele AJF a renunțat la îndemnizația lunară de conducere, iarresponsabilii de campionate, care au avut și alte surse de venituri, au venit și ei însprijinul membrilor afiliați, acceptând să intre în concedii fără plată, din momentul încare era clar că nu mai putem spera la reluarea competițiilor. Am profitat de singura oportunitate apărută, reușind să atragem de la ConsiliulJudețean Bihor, fonduri nerambursabile pentru Comisia Județeană de Arbitri, dar șipentru achizitionarea de mingi de fotbal pe care le-am și împărțit membrilor afiliați. Am reuşit să informăm operativ toţi membrii afiliaţi prin intermediul paginiiweb a asociaţiei www.ajfbihor.ro, prin e-mailuri, ori prin apeluri telefonice. Ne-a lipsitmult contactul direct cu reprezentanții echipelor și sperăm că în cel mai scurt timp vomputea reeedita întâlnirile directe, dar și ședințele de grup. În ceea ce priveşte Planul anual de activitate, ne propunem să demarămcompetițiile județene din momentul în care va fi posibil acest lucru.

V-am putea prezenta detalii, însă, în condițiile actuale, nu am face altceva decât sălansăm promisiuni pe care nu le-am putea respecta. Vă asigurăm, însă, că avem temelefăcute, am pregătit scenarii pentru noul sezon indiferent de data la care vom putea dastartul. Cert este faptul că din momentul anunțării măsurilor de relaxare, echipele voravea parte de o perioadă de reacomodare de o lună, pentru a-și putea rezolva problemeadministrative (vizele anuale și cele medicale), dar și pregătirea sportivilor. Profitând de pauza competițională, am făcut pași importanți în introducereadatelor pe noua platformă electronică a FRF, denumită FOOTBALL CONNECT careva facilita relațiile interinstituționale, va simplifica procedurile de înregistrări,legitimări, transferuri, statistică ori evidențe, etc., iar odată cu lansarea acesteia vomintra într-o nouă etapă a dezvoltării administrative complementare jocului de fotbal, adigitalizării datelor existente în arhiva AJF Bihor. Necesitatea și importanța acestuiportal a fost dovedită în perioada stării de urgență, când circulația persoanelor a fostrestricționată. Pentru a facilita aceste demersuri am început reomologarea bazelorsportive din județ, măsură necesară pentru actualizarea bazei de date și le mulțumesc șipe această cale colegilor mei că au înțeles situația financiară precară a echipelor și aurenunțat la încasarea taxelor de omologare, sprijinind, astfel, activitatea membrilorafiliați.Le mulțumim partenerilor noștri din anul 2020, Consiliul Judeţean Bihor,Primăria Municipiului Oradea,

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bihor, dar șiSC MARA SRL împreună cu care am organizat primul curs de Preparatori sportivi șidorim să nu renunțăm la intențiile noastre de a găsi noi parteneri alături de care săputem dezvolta fotbalul bihorean. Pentru anul în curs am depus deja trei proiecte la Direcția Județeană pentru Sportși Tineret Bihor, dar vom bate și la porțile Consiliului Județean Bihor, mai ales că înnoua legislatură există câțiva consilieri care cunosc în amănunțime problemele cu carese confruntă fotbalul județean.

Mizăm pe sprijinul lor pentru a sensibiliza conducereajudețului și de a le arăta că exemplele pozitive din județele vecine, privind susținereafotbalului, pot fi implementate și la nivelul Bihorului. Ați mai auzit cu siguranță vorbacă

”Un stadion plin înseamnă un spital gol”.

În ultima perioadă spitalele au fost pline,ar cam fi timpul să se schimbe acest lucru. Există dovezi științifice că persoanele carefac sport trec mai ușor peste efectele negative ale acestei pandemii. Indiferent ce ne-am propune pntru acest an, nu vom putea acționa fără suportul șicolaborarea dvs., a celor care reprezentați membrii afiliați. În fotbal, succesul se obținedoar în echipă, ÎMPREUNĂ!

Vă mulțumesc.

About Author