Categories Baschet

CSM-ul arată unitate și va juca finala Cupei României!!!

Prima semifinală a Final 8 la baschet masculin a fost adjudecată duminică 7 martie de CSO Voluntari în disputa extrem de echilibrată cu Craiova. Seara a urmat meciul vedetă și anume marea rivalitate dintre Cluj și Oradea. Aceștia din urmă au pierdut nu mai puțin de șase finale, iar pentru a juca din nou cu trofeul pe masă, era nevoie de victorie. Și VICTORIA a venit în cele din urmă, conturată în partea a doua atunci când au reușit să strângă rândurile și să elimine greșelile personale ceea ce a făcut în cele din urmă diferența. Multe puncte și un succes de zile mari pentru Oradea în sala rivalilor.

Meciul a început într-o notă de echilibru, ambele echipe apelând abuziv chiar la aruncările de la mare distanță. Vida face diferența în favoarea clujenilor, mult mai eficienți. de partea cealaltă Watson menține Oradea ăn joc, dar din păcate au probleme în apărare. Se joacă într-un ritm foarte bun, nu se apelează la schimbări până pe final. Atât Wright cât și Richard sunt aruncători extrem de buni de la distanță.

Începe sfertul sceund în ușoara notă de dominare a organizatorilor. Petrescu din nou nu se apără, Stipanovic profită din plin. Holt este cel care încearcă cât Watson este odihnit să mențină ștacheta sus, iar Broussard se arată extrem de concentrat. Rotația clujjenilor este mult mai satisfăcătoare iar aici se face diferența. Alb-negrii înscriu aproape la fiecare fază, Oradea este în penalitate și acest aspect se face simțit pe tabelă. Pauza vine într-un moment pozitiv pentru clujeni.

Surprinzător, sfertul al treilea găsește o echipă din Oradea extrem de motivată. Își ridică nivelul apărării, Richard comite abatere în atac, iar disputa începe să se echilibreze. Holt și Watson combină perfect iar bihorenii trec la cârma jocului. Chiar prin libera transformată de Holt ajung în avantaj. Clujenii reacționează imediat, timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. Watson se duce până-n coș, Broussard de la distanță scutură plasa. Oradea are un punct în față, Green sub panou, ratează. Richard cu om pe el, aruncă și înscrie, Green egalează 64-64. Mai sunt de jucat ultimele zece minute decisive.

Clujenii irosesc prima posesie, Oradea înscrie rapid. Fometescu se descurcă bine în fața adversarului direct, Markovic liber scutură plasa. La celălalt panou, Vida aruncă și înscrie. Markovic în formă bună transformă și libera suplimentară, iar Watson este de neorprit. din păcate din nou bihorenii ajung repede în penalitate, Wright de la libere reduce din handicap. Fometescu de două ori forțează aiurea aruncarea și ratează.

Lipsă totală de experiență de la un jucător care nu simte momentul și aruncă aiurea. Green ratează, Watson din nou decisiv pentru bihoreni. Oradea este dependentă de coordonatorul de joc. Într-o decizie dificilă, arbitriii dau posesia orădenilor. Wright ratează libera suplimentară, timp de odihnă solicitat de Cristian Achim.

Zekovic cu o mână înscrie, Oradea are +3 pe tabelă plus posesia. Watson la cea mai bună prestație a sezonului cu multă înscredere aruncă și … înscrie, 85-79. Un coș care s-ar putea să fie decisiv. Mai sunt de jucat 57 secunde. Pe ultimele trei secude de atac, Stipanovic înscrie cu largul concurs al apărării bihorene. Valeika este exact la libere, Richard, aruncă și ratează, Zekovic ajunge la linia de libere, roș-albaștrii au meciul în mână. Așadar, punct final, 89-81 în favoarea lui Watson & Co.

Oradea scapă în învingătoare, datorită unei părți a doua mult mai eficiente și în care au practicat un baschet extrem de eficient și în care au jucat ca și o adevărată echipă. Urmează o zi de refacere, pentru ca marți 9 martie să aibă loc marea finală cu CSO Voluntari.

Cei mai eficienți jucători ai orădenilor au fost Wayson 30 puncte, Holt și Markovic câte 12 puncte fiecare.

About Author