Categories Fotbal

PSG și Liverpool, calificări fără probleme în sferturi

Învinsă categoric în partida tur (4-1), Barcelona a sperat la o nouă „remontada” în fața celor de la PSG. Parizienii nu au mai comis însă greșelile din trecut, au demonstrat că au căpătat experiență la nivel european și au obținut un egal, scor 1-1, care a fost suficient pentru calificarea în optimi. În cealaltă partidă a serii, Liverpool a uitat de seria negativă din Premier League, s-a impus cu 2-0 în fața celor de la Leipzig (la fel ca în prima manșă) și a pus mâna pe biletele pentru runda următoare din Champions League.

PSG vs FC Barcelona 1-1 (5-2 la general)
Au marcat: Mbappe ’31 (penalti) / Messi ’37

Chiar dacă Barca a dominat meciul de pe Parc des Princes, PSG a fost prima care a înscris. Mbappe a transformat un penalti (’31) și echipa lui Pochettino conducea cu 5-1 la general. Lionel Messi a readus speranța în rândul catalanilor cu un șut care l-a lăsat fără răspuns pe Navas (’37), însă argentinianul nu a mai fost la fel de precis de la punctul cu var în prelungirile primei reprize (45+3). Formația lui Koeman a pus presiune în repriza secundă, dar scorul de pe tabelă nu a mai fost modificat.

Liverpool vs Leipzig 2-0 (4-0 la general)
Au marcat: Salah ’71, Mane ’74

Ajunsă la șase înfrângeri consecutive pe Anfield în Premier League, Liverpool s-a simțit mai bine la Budapesta (ambele manșe ale „dublei” cu Leipzig au avut loc în Ungaria) și s-a impus fără prea mari emoții. Principalele arme ale lui Klopp, Salah și Mane, au punctat din nou, iar „cormoranii” speră să salveze sezonul cu un parcurs bun în cea mai importantă competiție europeană.

About Author