Categories Baschet

O provocare la alt nivel pentru baschetul masculin orădean

Arena Antonio Alexe din Oradea este pregătită pentru găzduirea turneului FIBA Europe Cup – ediția 2020/21 cu participarea a patru echipe din trei țări și contând pentru playoff-ul întrecerii continentale amintite. Partidele se dispută marți (23.03) și joi (25.03).

Un prim pas foarte important a fost făcut duminică (21.03), atunci când toate echipele participante la turneu au fost supuse unui nou set de testări COVID-19. Rezultatele acestora sunt negative, astfel încât focusul se poate îndrepta asupra baschetului.

Marți, cu începere de la ora 16:00, în transmisiune directă la DigiSport 3, se va disputa meciul dintre BC CSU Sibiu și Una Hotels Reggio Emilia. Se anunță o partidă interesantă între o echipă a Sibiului în formă și care a găsit un nivel de omogenitate ridicat, respectiv o echipă italiană aflată în impas pe parcursul ultimelor două luni, perioadă de timp în care nu a cunoscut victoria pe plan intern.

Partida de deschidere a turneului îl aduce pe parchetul Arenei Antonio Alexe pe finlandezul Petteri Koponen, fost jucător la Khimki Moscova, FC Barcelona și Bayern Munchen, grupări alături de care a jucat la nivel de Euroligă. O figură cunoscută pentru baschetul din România se va afla pe teren în uniforma alb-roșie a italienilor. Este vorba despre americanul Brandon Taylor, fost finalist al Ligii Naționale de baschet masculin alături de CSM Steaua EximBank București în 2018.

De cealaltă parte, BC CSU Sibiu va juca în formulă completă sau aproape completă. Singurul semn de întrebare planează asupra fundașului Lucas Tohătan. El este incomplet refăcut, iar utilizarea sa la acest turneu ar putea amplifica temerile referitor la o eventuală recidivă a accidentării suferite la coapsă în meciul cu CSM CSU Oradea din grupele FIBA Europe Cup.

La ora 19:00, tot pe DigiSport 3, este programat duelul dintre BC Dnipro și CSM CSU Oradea. Este un meci deschis absolut oricărui rezultat. Ucrainienii au alternat momentele bune cu cele mai puțin reușite, fiind afectați și de câteva probleme de efectiv în ultimele săptămâni. De cealaltă parte, formația bihoreană nu a găsit încă soluții de a juca competitiv pe o perioadă mai lungă, însă acum lucrurile par să se complice prin prisma faptului că roș-albaștrii nu s-au antrenat preț de aproape o săptămână în perioada premergătoare turneului pe care îl găzduiesc din cauza problemelor de COVID-19 consemnate în echipă.

Iubitorii baschetului din Oradea și România vor avea oportunitatea să-i revadă pe Vyatcheslav Bobrov și Maksim Korniienko, doi jucători ce au evoluat în trecu în Liga Națională sau împotriva lui CSM Oradea în cupele europene. Ambii sunt jucători cu experiență și cu calitate, fiind piese de bază în rotația lui Dnipro. Echipa din Ucraina mizează pe doi americani și un israelian, ceilalți jucători fiind autohtoni.

CSM CSU Oradea va juca primul meci oficial după finala Cupei României. Au trecut exact două săptămâni de la acea partidă, pierdută în fața lui CSO Voluntari. Roș-albaștrii vor juca în formulă completă din punct de vedere al rotației de bază. Forma fizică a sportivilor CSM-ului este departe de a fi optimă pentru acest moment după cinci zile în care sportivii nu s-au putut antrena, echipa ratând și turneul de Liga Națională de la Timișoara. Așadar, ritmul de joc va fi un mare semn de întrebare pentru bihoreni. În schimb, nimic nu va servi ca o scuză dacă va lipsi și voința.

About Author