Categories Fotbal

Final de coșmar pentru tricolori

România s-a făcut de râs la Erevan şi a fost învinsă, scor 3-2, de o echipă care s-a aflat în cea de-a 5-a urnă valorică la tragerea la sorţi pentru grupele preliminariilor CM 2022. Tricolorii conduceau cu 2-1 în minutul 87, dar au primit două goluri pe final de meci.

Armenia pornise excelent în actuala campanie şi adunase maximum de puncte din primele 2 meciuri, 1-0 în Liechtenstein şi 2-0 cu Islanda, pe teren propriu. De partea cealaltă, România era şi ea în grafic, după victoria cu Macedonia (3-2) şi eşecul „planificat cu marea favorită a grupei, Germania, 0-1. Faţă de înfrângerea cu Germania,

Mirel Rădoi a efectuat miercuri seara şase schimbări în primul 11, Mogoş, Bancu, Cicâldău, Man, Maxim şi Puşcaş luîndu-le locul lui Ovidiu Popescu, Camora, Fl. Tănase, Ianis Hagi, Mihăilă şi Keşeru.

În prima repriză a meciului cu tricolorii, armenii au ales tactica care a dat roade împotriva Islandei: s-au lăsat dominaţi şi au mizat totul pe cartea contraatacului.

Stanciu a fost cel mai periculos tricolor în debutul partidei, jucătorul Slaviei Praga trimiţând de două ori pe spaţiul porţii, şuturi rezolvate fără mari emoţii de portarul advers.

Şansele mari de gol au apaţinut însă gazdelor, Niţă intervenind excelent în două minute consecutive (14 şi 15). Maxim a mai irosit o oportunitate decentă, şut peste dintr-o poziţie foarte bună (22), iar Stanciu a mai încercat o dată vigilenţa portarului (41).

România, printre cele mai slabe echipe din Europa:

Ce naţionale au mai puţine puncte decât noi Rădoi, bilanţ catastrofal: Doar o singură dată am pornit mai prost de atât în preliminarii Armenii şi-au dat probabil seama că adversarul nu este chiar asa de periculos, au revenit mult mai curajoşi de la vestiare şi au trecut pe lângă deschiderea scorului în minutul 51, când Shaghoyan nu a nimerit poarta. Ocazia nu a fost un simplu foc de paie şi gazdele au modificat tabela în minutul 55, după ce un şut din marginea careului a fost deviat nefericit de Toşca,

Niţă a reuşit să atingă mingea, dar aceasta a lovit bara şi a intrat în poartă. Armenii nu au făcut pasul în spate şi ar fi putut dubla avantajul, dar Niţă a respins în corner lovitura de cap a lui Adamyan.

Binomul Cicâldău – Bancu a întors degeaba rezultatul Cicâldău a restabilit echilibrul pe tabelă un minut mai târziu, la prima şansă de gol a României din repriza secundă, fotbalistul Universităţii Craiova reuşind să înscrie din apropiere după o centrare a coechipierului său Bancu. Golul doi al tricolorilor a venit în minutul 72 şi i-a avut avut drept protagonişti pe aceeaşi jucători Bancu a centrat şi Cicâldău a marcat cu o lovitură de cap din mijlocul careului mare.

Final de coşmar

Echipa României a rămas în inferioritate numerică în minutul 78, când Puşcaş a văzut direct cartonaşul roşu, pentru o intrare grosolană, eroare ce avea să se dovedească decisivă. Gazdele au dominat copios finalul meciului şi au ratat la foc automat. Niţă s-a opus în două rânduri,

Toşca a salvat şi el miraculos, dar egalarea a venit în minutul 87, după o fază suspectă de ofsaid. Două minute mai târziu, gazdele au primit o lovitură de la 11 metri, a transformat Barseghian, iar Armenia a învins pentru prima dată în istorie România.

La partidă au asistat 4.300 de spectatori.

Armenia: Iurcenko – Hambarţumian, Calisir, Haroian, Hovhannisian – Barseghian, Grigorian, Muradian, Bairamian – Karapetian, Briasco. Selecţioner Joaquin Caparros;

România: Niţă – Mogoş, Toşca, Chiricheş, Bancu – Cicâldău, R. Marin – Man, Stanciu, Maxim – Puşcaş. Selecţioner Mirel Rădoi.

About Author