Să ne scoatem pălăria în fața lor!!!

Acea dreptate antrenorul secției de baschet a CSM Oradea. O performanță fabuloasă. Asta a realizat fosta campioană națională prin calificarea la turneul final FIBA Europe Cup – ediția 2020/21. Roș-albaștrii au scris o pagină de istorie și devin a 3-a echipă românească calificată la un Final Four în ultimii 20 ani, după CSU Asesoft Ploiești și Energia Târgu Jiu.

Aflată la cel de-al 7-lea sezon în Cupele Europene, perioadă în care a disputat peste 60 de meciuri oficiale, gruparea roș-albastră obține în premieră calificarea la un Final Four. Deși a dezamăgit în Cupa româniei, orădenii s-au revenșat într-o altă competiție în care au ajuns în premieră pentru club într-o fază atât de avansată.
Alături de CSM CSU Oradea, în semifinalele FIBA Europe Cup – ediția 2020/21 s-au mai calificat Parma Perm din Rusia, Ironi Ness Ziona din Israel, respectiv Slam Stal Ostrow din Polonia. În penultimul act, programat pentru 23 aprilie anul curent, CSM CSU Oradea întâlnește pe Ostrow, ocupanta locului 2 în ierarhia la zi a campionatului din Polonia.

Indiferent de rezultatele viitoare, acest rezultat va rămâne ca unul istoric care trebuie lăudat din toți plămânii de toți suporterii echipei bihorene și nu numai.

Sportul orădean are nevoie de asemenea rezultate. Sportul românesc poate da ca exemplu municipiul Oradea prin prisma faptului că investește nu doar în performanță ci și în bazele sportive. Nu e ușor să construiești o sală nouă de la zero de 5 000 locuri în condiții speciale iar viitorul stadion își așteaptă proiectul.

De aceea pe lângă performanță, Oradea arată bine și ca viitor, iar acest aspect este și o invitație pentru toți părinții să-și trimită copii către sport, chiar dacă nu de performanță.

.

About Author