13 000 spectatori la Euro 2020

Este oficial! Ministerul Tineretului și Sportului a făcut un anunț care va bucura iubitorii de fotbal. Suporterii vor avea voie pe „Arena Națională” la mecurile de la EURO 2020 care sunt programate în vara acestui an.

Conform anunțului făcut de MTS, nu mai puțin de 13.000 de spectatori vor putea merge la meciurile de la Campionatul European 2020 programate pe cel mai mare stadion din România. Ministerul Tineretului și Sportului anunță că „Arena Națională” va putea fi ocupată în proporție de 25% la meciurile de la EURO 2020.

Spectatori în tribune la meciurile de pe Arena Națională
„Ministerul Tineretului și Sportului marchează Ziua internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace printr-o veste îndelung așteptată: meciurile organizate pe teritoriul României în cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal EURO 2020 se vor defășura cu spectatori în tribune.

Prin aprobarea Memorandumul prezentat de Ministerul Tineretului și Sportului în cadrul ultimei ședințe de guvern, Guvernul României s-a angajat să adopte legislația necesară, astfel încât meciurile din cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal Euro 2020 organizate în 2021 pe teritoriul României să se poată desfășura cu prezența în tribune a unui număr maxim de 13.000 de spectatori, reprezentând 25% din capacitatea tribunelor Arenei Naționale.

Decizia Guvernului României este una justificată, pe fondul angajamentelor asumate de România, având în vedere că exista riscul excluderii din circuitul EURO, ca urmare a deciziei UEFA ca toate meciurile din cadrul turneului să se desfășoare cu spectatori, într-un regim controlat și sigur din punct de vedere al sănătății fanilor.

Angajamentele asumate de țara noastră au presupus investiții cu impact pe termen lung, care au sprijinit puternic economia, într-o perioadă dificilă. Dincolo de impactul economic, impactul asupra fenomenului sportiv, prin stimularea interesului public față de practicarea sportului și creșterea bazei de selecție pentru sportul de performanță au reprezentat argumente puternice în favoarea acestei decizii, alături de experiența acumulată cu prilejul organizării EURO 2020, care va permite organizarea, pe viitor, a altor evenimente importante, ceea ce va genera beneficii considerabile de imagine, pe termen lung.”, transmite Ministerul Tineretului și Sportului.

Ce spune ministrul Eduard Novak
Potrivit comunicatului transmis de MTS, fiecare spectator va fi testat și/sau verificat în ziua meciului. Se precizează că UEFA nu impune testare individuală, dar a dat ca exemplu planul suplimentar de la București, pe care îl susține și la care contribuie financiar. Se mai spune că suporterii străini care și-au păstrat biletele sunt core fans, astfel încât îi interesează doar meciurile, nu turismul. Există, deci, o probabilitate extrem de redusă ca aceștia să stea mai mult de 48h pe teritoriul României. Nu se creează precedent pentru alte evenimente, EURO având regim special. Este declarat eveniment „de interes public și de importanță națională” prin HG 1093/2013.

„Această decizie a Guvernului României vine să încununeze toate eforturile depuse până acum de țara noastră, atât din punct de vedere financiar, cât și uman și logistic. Avem șansa istorică de a fi parte a unui eveniment sportiv de anvergură și de a demonstra că ne putem onora obligațiile la cele mai înalte standarde de organizare și siguranță sanitară. Spectacolul sportiv rămâne o mare bucurie pentru noi toți, iar calitatea de organizatori este un motiv de recunoaștere a capacității noastre în acest sens, deci de mândrie națională”, a declarat Eduard Novak, Ministrul Tineretului și Sportului.

Austria – Macedonia de Nord este primul meci de la EURO 2020 care va avea loc pe Arena Națională, duminică, 13 iunie, de la ora 18.00. Pe 17 iunie va veni rândul Ucrainei și al Macedoniei de Nord, de la ora 15.00. Ultima partidă din faza grupelor care se va disputa la București va fi pe 21 iunie, între Ucraina și Austria, ora 18.00. Al patrulea meci de pe Arena Națională va fi unul din optimi.

About Author