Orădeanul Octavian Șovre devine cunoscut datorită unui autograf

Gestul arbitrului asistent Octavian Şovre de a-i cere un autograf starului Borussiei Dortmund, Erling Haaland, a fost catalogat drept controversat de multe personalități din lumea fotbalului. Dar în spatele lui se află încercarea arbitrului de a ajuta o asociație specializată în tratarea copiilor cu autism din Bihor.

„Cu ceva vreme în urmă, eu împreună cu alţi colegi de-ai mei, arbitri, am decis să sprijinim un centru în care se aflau persoane cu probleme de sănătate. La fiecare sfârşit de an făceam chete şi puţinul care se strângea era donat acestui centru. Cu timpul au mai venit oameni lângă noi şi asta ne bucură enorm. Am încercat să sprijinim cum am putut acest centru”, a declarat Şovre, într-un interviu acordat playsport.ro.

„Asociaţia pe care noi o sprijinim, este vorba despre SOS Autism, organiza câte un bal caritabil la fiecare sfârşit de an. Asta până să apară pandemia. În cadrul acestor evenimente se organizau licitaţii unde erau vândute diferite obiecte de valoare. Printre aceste obiecte se aflau şi cartonaşele cu semnăturile fotbaliştilor sau sportivilor celebri. Banii strânşi pe aceste bunuri ajungeau în posesia asociaţiei unde se află aceste persoane cu anumite probleme de sănătate. Estimez că am obţinut aproximativ 250 de astfel de autografe. Şi nu vorbim doar despre autografe ale marilor fotbalişti. Spre exemplu, la Jocurile Olimpice am intrat în contact cu sportivii de top de la celelalte ramuri sportive. Şi de acolo am multe iscălituri. Toate aceste autografe au mers la licitaţiile despre care vă vorbeam şi au fost cumpărate, iar cu banii au fost ajutaţi cei suferinzi”, a adăugat arbitrul asistent al meciului din turul sferturilor Ligii Campionilor, Manchester City-Borussia Dortumd.

„O situaţie aparte este cea a lui Lionel Messi. Cu el am dialogat mai mult pe această temă. M-a ascultat şi atunci când a aflat despre ce este vorba, mi-a semnat 9 cartonaşe, nu unul. Vă daţi seama că nu i-aş fi cerut aşa ceva, dar el a fost impresionat atunci când i-am spus despre oamenii care vor beneficia de pe urma acestor semnături”, a mai spus Şovre.

Arbitrul asistent Octavian Şovre i-a cerut un autograf lui Erling Haaland, după meciul pierdut de Borussia Dortmund, scor 1-2, cu Manchester City, în turul sferturilor Ligii Campionilor, potrivit News.ro.

La finalul meciului de marţi, pe tunelul de la vestiare, Şovre, membru în brigada condusă de Ovidiu Haţegan, este văzut cum îi cere un autograf lui Haaland, lucru care, conform specialiştilor, nu va fi pe placul UEFA.

În schimb, antrenorul celor de la Manchester City, Pep Guardiola, a afirmat că nu vede nicio problemă în acest lucru: „Nu văd care e problema. Dacă e fan şi era acolo? Arbitrii au fost foarte buni”.

Pe de altă parte, Joleon Lescott, fost jucător în Premier League, a susținut că ”nu există niciun moment potrivit pentru aşa ceva, pur şi simplu nu poţi face asta dacă eşti oficial. E un gest copilăresc”.

About Author