Categories Baschet

Prestație încurajatoare pentru baschetbaliștii orădeni

În cursul serii de duminică în Arena Antonio Alexe, CSM U Oradea a primit replica celor de la CSO Voluntari într-o confruntare a turneului 11C a Ligii Naționale de baschet masculin. Gazdele au reputat un succes fără prea mari probleme cu scorul de 96-78 (32-25, 21-19, 18-19, 25-15).

Meciul a fost unul destul de disputat între două echipe preocupate în special de faza de atac, apărarea fiind plasată în plan secund. Partea bună este că Oradea se află într-o formă sportivă destul de bună a marcat aproape 100 puncte, dar a și primit aproape 80, ceea ce nu esye un lucru lăudabil.

Au condus pe tabela de marcaj pe toată durata jocului și au încercat să aibă o prestație constantă, dar acest aspect le-a lipsit cu determinare. De asemenea în primul sfert au primit mult prea multe coșuri de la distanță, schimbând oamenii târziu, iar acest aspect a făcut ca apărarea să fie vulnerabilă. Sfertul al doilea a fost mult mai echilibrat în condițiile în care cei doi antrenori au reglat din mers problemele din apărare.

O dată cu trecerea timpului, aruncările nu mai erau unele lejere, deschise iar de aici o serie de ratări.

Oradea a început în forță și după pauză a continuat cu un ritm bun, rotația a funcționat bine, iar de pe bancă, Zekovic, Markovic sau Nicolescu au venit cu un plus. În continuare nu se apelează la Moore, iar Petrescu a fost lăsat în afara lotului, Vescan și Marinău fiind trecuți pe foaia de joc,

Ultimul sfert a fost dominat categoric de gruparea din municipiul de pe Crișul Repede care a făcut și spectacol, Broussard sau Green fiind mai mereu în prim plan. Voluntari vor juca luni 12 aprilie cu Timișoara, pe final de joc și-au odihnit o parte dintre jucătorii de bază.

Cei mai buni marcatori ai jocului au fost Holt 17 puncte, Watson și Broussard câte 15 fiecare de la orădeni, respectiv Hickey 22 puncte de la Voluntari.

About Author