Categories Fotbal

Autograful primit de Octavian Șovre va fi scos la licitație

Gestul arbitrului asistent român Octavian Șovre de a cere un autograf fotbalistului lui Borussia Dortmund, Elring Haaland, devenit subiect de controversă, va avea un deznodământ pozitiv. Autograful va fi scos la licitație de Ziua Copilui de către asociația S.O.S. Autism Bihor.
Arbitrul asistent Octavian Şovre a fost surprins, după meciul din Liga Campionilor, dintre Manchester City și Borussia Dormund, solicitând un autograf tânărului star norvegian Erling Haaland, după meci, pe culoarele stadionului.

Opinia publică a fost împărțită în ceea ce privește oportunitatea gestului său, chiar și după ce acesta a anunțat că autograful va fi scos la licitație în folosul centrului de terapie S.O.S Autism Bihor, al cărui membru de onoare este.

În urma celor întâmplate, Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale de Arbitri, nu l-a mai delegat pe Octavian Șovre la niciunul din meciurile ultimei etape din Liga 1.

Simona Zlibluț, președintele SOS Autism Bihor, a explicat pentru alephnews.ro, ce se va întâmpla cu autograful și care este povestea colaborării sale cu Octavian Șovre: „Având în vedere legătura mea, personală, cu Tavi, fiind colegi de grădiniță, am copilărit împreună, mamele noastre au lucrat împreună. În momentul în care am venit la conducerea asociației i-am cerut, cumva, sprijinul. Am avut (autografe n.r.) de la Helmuth Duckadam, am avut de la Ionuț Lupescu, de la Gheorghe Hagi. Am avut de la familia Cadas, de la Constantina Diţă.”

Conform Simonei Zlibuț, autograful unei celebrități asigură bugetul asociației pe 6 luni.

Gestul făcut de Octavian Șovre a atras atenția internațională asupra asociației, existând cereri din străinătate pentru autograful lui Haaland.

Chiar și Gică Popescu a oferit un tricou cu Barcelona. Obiectele cu autograf urmează a fi vândute la o licitație online cu ocazia Zilei Copilului.

„Noi preconizăm să facem un eveniment online, o licitaţie online cu aceste obiecte. Domnul Gică Popescu, la un interviu, şi-a arătat dorinţa de a ne trimite şi el un tricou cu autograful lui Guardiola.”, a mai spus pentru alephnews.ro Simona Zlibluț.

About Author