Sportivii români în linie dreaptă spre Tokio

Au mai rămas 99 de zile până la startul Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Va fi o ediție atipică a competiției, iar organizarea va fi una cu multe provocări, în condiții de pandemie.

În linie dreaptă spre Jocurile Olimpice! Anunț îngrijoător în pandemie
Anul trecut Jocurile Olimpice au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus. Organizatorii au în continuare temeri în ceea ce privește competiția mai ales că numărul de infectări nu a scăzut și la Tokyo vor veni sportivi din toate colțurile lumii:

“Dacă vor continua să crească numărul infectărilor, va fi dificil să se organizeze Jocurile Olimpice în forma actuală, cu sportivi venind din toate ţările, chiar dacă nu este public”, a transmis Haruo Ozaki, președintele Asociaţiei Medicale din Tokyo.
În acest moment, Japonia se confruntă cu al patrulea val de infectări cu COVID-19. Imunizarea populației este destul de lentă, cu 1,1 milioane de persoane vaccinate dintr-un total de 126 de milioane de locuitori.

“Dacă infecțiile se răspândesc din cauza Jocurilor Olimpice, nu știu ce rost mai au”
Toshihiro Nikai, un politician din Japonia, pune problema anulării Jocurilor Olimpice dacă se ajunge la concluzia că nu se pot organiza în condiții de maximă siguranță: “Dacă infecțiile se răspândesc din cauza Jocurilor Olimpice, nu știu ce rost mai au”, a spus politicianul.

Până în acest moment, România are 60 de sportivi calificați la Jocurile Olimpice, însă la startul competiției alți sportivi vor mai avea șansa de a se califica la Tokyo. Larisa Iordache este sigură că va reuși calificarea la JO:
“Dacă nu credeam că am 1oo% șanse, nu mai făceam pasul acesta, nu mă mai reapucam de gimnastică. Cred în mine, cred în ceea ce am făcut până acum, cred în antrenorii mei și în ceea ce spun ei și asta e cel mai important pentru mine”, a spus gimnasta.

60 de români calificați la Jocurile Olimpice!
Sportivii români care s-au calificat până acum la Jocurile Olimpice:

Atletism (5): Florentina Iuşco (săritura în lungime), Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime), Alin Firfirică (aruncarea discului);
Baschet (4): (echipa feminină 3×3);
Box (1): Cosmin-Petre Gîrleanu (cat. 52 kg);
Canotaj (18): patru rame masculin, dublu vâsle feminin – categorie uşoară, patru rame feminin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, dublu rame masculin;
Ciclism (2): Vlad Dascălu (mountain bike), (ciclism pe şosea);
Fotbal (18): echipa naţională olimpică;
Gimnastică artistică (2): Maria Holbură (individual compus), Marian Drăgulescu (sărituri);
Înot (2): Robert Glinţă (100 m spate), Daniel Martin (100 m spate);
Kaiac-canoe (2): canoe-2 masculin pe 1.000 m;
Lupte (1): Alina Vuc (foto, cat. 50 kg);
Scrimă (1): Ana-Maria Popescu (spadă);
Tenis de masă (3): echipa feminină (3 jucătoare);
Tir sportiv (1): Laura Ilie (puşcă aer comprimat 10 m).
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie – 8 august 2021. Competiția supremă din sport trebuia să se desfășoare în 2020 între 24 iulie și 9 august, dar au fost amânate un an din cauza pandemiei.

About Author