Categories Baschet

Oradea se mobilizează și învinge marea rivală din Cluj

În cursul serii de joi 6 mai în Arena Antonio Alexe, CSM U Oradea a reușit un succes important, scor 83-77 în fața marii rivale de la U BT Cluj-Napoca. Disputa înregistrată în Liga Națională de baschet masculin avea importanță pentru orădeni care vor să-și consolideze a doua poziție în clasament la finalul sezonului regulat, rivalii din Cluj fiind prima. Despre joc, Oradea a început mai bine în condițiile în care antrenorii Silvășan și Cuic sunt suspendați și au luat loc în tribună. În continuare în lotul bihorenilor, Markovic este lăsat în afara lotului, Moore primind și el minute. Roș-albaștrii gestionează bine primul sfert și termină în avantaj.

Sfetul al doilea este mai echilibrat, vizitatorii depind de Richard, iar Stipanovic este mereu omul care vrea să fie în centrul atenției, încercând să rezolve totul de unu singur. Fometescu și Green înscriu lejer Oradea ajunge la o diferență din două cifre și parcă se mulțumește cu puțin. Vujosevic pe de banca alb-negrilor nu are reacție.

După pauză, clujenii încep să reducă din handicat, rotația începe să de-a roade, dar au probleme cu greșelile personale și cu jucătorii cu talei. Renunță la pivot în unele momente, Șanta fiind mult sub nivelul așteptărilor. Kuti sau Grasu nu sunt lăsați să acumuleze minute, iar de pe banca orădenilor shimbările nu aduc nimic nou, Baciu își aduce și el contribuția la succes, Broussard este omul imperial în unele momente de panică.

Clujul revine în meci și pe tabelă, datorită unor greșeli de începători ale orădenilor iar disputa se mută în plan tactic. Watson este odihnit, Holt și Broussard așează fiecare atac, Zekovic se apără bine în timp ce Valeika, face un lucru bun și unul rău. Timpul trece în favoarea bihorenilor, Richard este chemat la bancă și solicită explicații, Clujul este aproape de egalare, o decizie la limită irită banca studenților. Se cere timp de odihnă din ambele tabere, dar schemele nu arată deloc ca și pe hârtie. Ultimele minute nu mai au deloc miză.

Final de joc, succes de moral pentru orădeni care și-au dorit mult să câștige acest joc, în condițiile în care adversarul este unul cu mare, mare potențial. Cu siguranță că altfel vor sta lucrurile în play-off. Au marcat peste 80 puncte unei echipe care de obicei înscrie mult, având în acest meci unele probleme defensive.

Cei mai productivi jucători ai învingătorilor au fost Broussard 14 puncte, Zekovic și Fometescu câte 11 puncte fiecare, Holt, Moore și Baciu câte 10 puncte fiecare. Vineri 7 mai, Oradea va întâlni în aceeași locație, Steaua București.

About Author