Categories Baschet

Oradea se autodepășește și învinge clar Piteștiul

În cursul serii de marți, CSM U Oradea a reușit un succes mai mult decât convingător scor 78-54 (23-16, 15-15, 17-10, 18-13) în fața celor de la BCM Argeș Pitești. Disputa a contat pentru cea de-a doua semifinală a Ligii Naționale de baschet masculin, ediția 2020-2021. Se joacă după sistemul cel mai bun din cinci meciuri, primele două la Oradea, urmând ca întâlnirea să se mute după aceea la Pitești.

Revenind la joc, Oradea și-a dominat într-o manieră mai mult decât categorică adversarul la toate capitolele, a condus pe toată durata jocului staff-ul pregătind acest joc în cel mai mic detaliu. Roș-albaștrii au început cât se poate de bine acest joc, în condițiile în care a revenint pe parchet după o pauză, Markovic cel care a fost accidentat, Moore fiind lăsat în afara lotului. Watson și-a condus exemplar echipa, Valeika și-a eliminat greșelile individuale, iar Holt a fost omul are a împis practic jocul spre panoul advers. Așa cum era de așteptat în sfertul secund, piteștenii au forțat, revenirea pe fondul rotației echipei gazdă, dar Broussard a fost imperial, absolut toate acțiunile avându-l în prim plan.

Deja în mare parte la pauză, lucrurile erau deja știute. Watson a înscris două coșuri cu mult noroc, iar Oradea pur și simplu a demonstrat că rămâne o forță a baschetului românesc. Dealtfel a fost unul dintre exemplurile de meci în care ambiția, devotamentul și dăruirea înlocuiesc valoarea individuală. Pentru prima dată, toată echipa a jucat aproape fără greșeală iar rezultatul pe tabelă spune multe despre diferența dintre cele două echipe.

Cei mai buni marcatori ai jocului au fost Broussard 22 puncte, Watson și Valeika câte 11 fiecare. Joi 27 mai de la ora 19,00 în Arena Antonio Alexe va avea loc partida secundă.

About Author