Planuri sportive îndrăznețe pentru viitorul sportului orădean

ebihoreanul.ro

Viitorul complex sportiv de pe strada Făgăraşului din Oradea va avea, pe lângă stadion, un hotel, un parc şi mai multe terenuri de sport.

Stadion, hotel, terenuri

Comisia Municipală pentru Urbanism şi Amenajarea Teritoriului a avizat în şedinţa de joia trecută planul zonei sportive, documentaţia de urbanism urmând să fie supusă în perioada următoare dezbaterii publice.

„Complexul sportiv va cuprinde: stadion cu regim de înălţime S + P + 3E, un hotel cu regim de înălţime S + P + mezanin + 2 etaje, un parc public de agrement pe locul grădinii zoologice, care va fi relocată, mai multe terenuri de sport (2 de tenis, 4 de baschet, 2 handbal, 2 de fotbal), modernizarea Liceului Sportiv (inclusiv realizarea unor noi clădiri ca extindere a activităţii sportive a liceului, amenajarea unui bazin didactic de înot şi a unui stadion pentru atletism cu pistă de alergare şi tribune)”, a transmis luni Primăria.

Complexul sportiv din strada Făgăraşului se va întinde pe o suprafaţă de peste 211.000 metri pătraţi. Investiţia în construcţia stadionului cu 16.291 de locuri a fost evaluată la circa 45,68 milioane euro, fără TVA, şi urmează să fie finanţată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

About Author