Categories Baschet

Clujenii câștigă titlul național într-un decisiv net superiori

ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a câştigat al treilea său titlu de campioană naţională, duminică, după ce a învins-o pe CSM CSU Oradea cu 86-67 (21-16, 17-19, 28-11, 20-21), în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în meciul decisiv al finalei Ligii Naţionale. A fost un meci decis de un sfert al treilea foarte bun al echipei gazdă, atunci când au pus o diferență pe tabelă care nu a mai putut fi recuperată de orădeni. Meciul a început în nota clară de dominare a clujenilor care au condus cu 12-0, Oradea a revenit șl a intrat din nou în meci. În sfertul secund echilibrul s-a menținut, bihorenii au egalat situația, puteau trece în avantaj dar s-au primit. Alb-negrii nu au cedat nicio clipă inițiativa, au avut în Wrigh și Richard doi jucători exponențiali care au făcut diferența. Din nou vizitatrii au plătit tribut unor procentaje modeste de la distanță, de asemenea s-a acuzat în special în partea a doua o stare generală de oboseală. Inspirația și determinarea au dispărut toal în sfertul trei în jocul roș-albaștrilor, pe fondul unui arbitrraj șmecheresc al unei grigăzi decise clar să ducă clujul spre trofeu. Reacția gazdelor a fost extrem de pozițită, au marcat constant, iar Oradea a suferit în defensivă. Ce a urmat, un dezastru pentru Watson & co, care nu au mai avut puterea să revină.

”U” a câştigat cu 3-2 finala, după 73-62 şi 103-80 în primele meciuri, pe teren propriu, 71-75 şi 60-64 în partidele de la Oradea şi 86-67, în meciul decisiv.

Pentru clujeni acesta este al treilea titlu de campioni, după cele din 2011 şi 2017.

Lituanianul Donatas Tarolis, cu 24 puncte, 5 recuperări şi 7 pase decisive, a fost cel mai bun om al echipei clujene. Andrija Stipanovic a contribuit cu 13 p, 9 rec, Justin Stefan Edwards cu 11 p, 5 pd, iar Patrick Neal Richard, cu 12 p, 4 rec, 4 pd.

Aaron Broussard a fost MVP-ul oaspeţilor, cu 18 p, 6 rec.

About Author