Când ești penibil… pănă la capăt

Ministrul Tineretului şi Sportului a fost implicat, în ultima săptămână, într-un scandal care a umbrit o performanţă importantă şi anume câştigarea argintului de către cea mai titrată spadasină din istoria ţării. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Ana Maria Popescu, la revenirea în ţară:

„Domnule ministru Novak, avem o medalie… România a „reuşit“ să creeze un scandal de proporţii, după o performanţă remarcabilă. Ceea ce reprezintă, probabil, un caz unic, la nivel mondial, la această ediţie a Jocurilor Olimpice. S-a ajuns aici pentru că o declaraţie lipsită de diplomaţie din partea ministrului Novak a stârnit o reacţie verbală mult prea agresivă din partea unei vicecampioane olimpice. Cu o precizare: Novak a spus din capul locului că argintul Ana Mariei Popescu valorează cât un aur şi, ulterior, s-a şi dus la aeroport pentru a o felicita pe spadasina de 36 de ani. Primirea de la aeroport a turnat însă gaz pe foc, în această poveste, iar asta din cauza tiradei vicecampioanei olimpice.

„Adevărul“ a arătat aici, apoi l-a ignorat, când acesta îl aştepta cu un buchet de flori, pentru ca, la final, să-l ia şi peste picior, uitând, parcă, un amănunt important: Eduard Novak a luat trei medalii paralimpice din postură de sportiv dintre care una de aur! În ciuda tratamentului de care a avut parte, ministrul Sporturilor a încercat să încheie acest scandal, pe un ton împăciuitor, aruncând pisica în curtea presei.

M-am întristat însă că interpretarea dată de presă declaraţiilor mele de acum câteva zile a umbrit bucuria pe care Ana Maria Popescu o merită pentru medalia obţinută cu atâta muncă. *Ştiu ce greu se câştigă o medalie, ştiu câtă muncă e în urmă, câţi ani de sacrificii şi renunţări. Ca ministru, dar şi ca sportiv, îmi pare rău că un astfel de moment, care trebuia să fie unul de fericire, este întunecat de un scandal de presă.

*Nimic din cele declarate de mine nu a fost îndreptat împotriva Anei Maria Popescu, pentru care am toată aprecierea şi admiraţia. Este o sportivă de mare valoare, iar medalia ei vine pe fondul multor ani de muncă, nu al celor şase luni de când sunt eu ministru. *Răspunsul meu la o întrebare legată de buget a fost interpretat şi comentat ca un atac la adresa Anei. Citiţi, vă rog, postarea mea din momentul câştigării medaliei! Aceea este declaraţia mea despre ea. Mă doare să vad sportivii loviţi. Cuvintele dor mai mult decat faptele.

About Author