Categories Handbal

Echipe de top se întrec la Trofeul Centenar

Pentru a marca împlinirea a 100 de ani de când se joacă handbal în România, Asociaţia Judeţeană de Handbal Bihor, prin intermediul preşedintelui Pavel Mercea, organizează vineri şi sâmbătă, în Arena Antonio Alexe, turneul dotat cu Trofeul Centenar. Competiţia va avea la start două dintre cele mai puternice echipe de handbal feminin din Europa, CSM Bucureşti şi Ferencvaros Budapesta.

„Vin cu tot ce au mai bun la dispoziţie”

Alături de aceste două forţe ale handbalului feminin din Europa, la Trofeul Centenar vor mai participa CS Minaur Baia Mare, vicecampioana României, şi Debrecen VSC, medaliata cu bronz a ultimei ediţii de campionat din Ungaria. Deşi iniţial exista o oarecare notă de scepticism cu privire la prezenţa jucătoarelor de top din aceste echipe, această situaţie a fost clarificată de către Pavel Mercea, preşeditele AJH Bihor. „Orădenii şi nu numai vor avea prilejul să vadă pe viu cele mai bune jucătoare care se află în loturile acestor echipe. Am fost asigurat de către conducătorii cluburilor participante că în Arena Antonio Alexe vor fi prezente primele garnituri ale acestor formaţii. Echipele participante în Liga Campionilor îşi doresc să se testeze reciproc cu această ocazie”, a declarat Pavel Mercea. O altă dovadă în acest sens este interesul pe care două televiziuni de sport (Digi Sport România şi Sport 1 TV Ungaria) îl au pentru acest eveniment care va fi transmis în direct.

„Aplauze tuturor echipelor”

Cu toate acestea, organizatorii invită toţi iubitorii handbalului dar şi ai sportului în general să fie prezenţi în sală pentru a vedea la lucru câteva dintre cele mai puternice echipe din Europa. „Inivit cu drag toţi iubitorii sportului să participe la acest regal handbalistic unic în România. Răsplata noastră, a tuturor celor care ne vom afla în tribune, vor fi aplauzele pe care îmi doresc să le adresăm tuturor echipelor iar prin asta să dovedim că Oradea este un oraş cu adevărat civilizat” a mai spus Pavel Mercea. Având aceste date ale problemei, preţul de 10 lei care va fi perceput pentru un bilet de intrare este unul modic.

Condiţiile în care va fi permis accesul în sală

În fiecare din cele două zile ale evenimentului vor avea loc câte patru meciuri, în jumătate dintre acestea fiind angrenate și echipele de junioare ale cluburilor CSM București, Ferencvaros, DVSC, precum și formația de liga secundă CSU Oradea. Atât la senioare, cât și la junioare sunt programate doar jocuri între echipe din cele două țări. Meciul vedetă al competiției, între CSM București și Ferencvaros Budapesta, ambele protagoniste ale Ligii Campionilor, va avea loc sâmbătă, de la ora 16.00. Toţi cei care îşi vor dori să vadă din sală acest eveniment trebuie să îndeplinească una dintre următoarele condiţii având în vedere pandemia de Covid 19: dovada vaccinării care să ateste faptul că au trecut 10 zile de la efectuarea schemei complete sau test negativ (antigen sau PCR). Pentru a facilita accesul în sală a celor care nu îndeplinesc aceste condiţii, organizatorii vor amplasa în parcarea arenei un cort unde cei care îşi vor dori, se vor putea vaccina. Se are în vedere şi efectuarea unor teste rapide în aceeaşi locaţie. Având în vedere că trebuie îndeplinite aceste condiţii conform protocolului medical semnat cu DSP Bihor, întreaga capacitate, de 2.000 de locuri a Arenei Antonio Alexe, poate fi utilizată.

Sunt invitaţi şi alţi sponsori pentru un eveniment de excepţie

Biletele vor fi puse în vânzare la Arena Antonio Alexe dar se are în vedere, începând chiar de astăzi, comercializarea lor şi la chioşcurile de ziare din oraş precum şi la sucursalele loteriei române. Cu toate acestea, organizatorii vor permite accesul pe bază de invitaţii în urma unor solicitări, tuturor cluburilor sau asociaţiilor de handbal din Oradea. „Invit toate echipele orădene de handbal să adreseze o solicitare de participare la eveniment, iar în baza unei liste care se va încheia joi, vor beneficia de invitaţii la Trofeul Centenar. Cu acest prilej ţin să le mulţumesc în mod deosebit tuturor colaboratorilor pentru implicarea în organizare. Este vorba despre Carol Iagăr, Cipriana Petric, Devid Munea, Nicoleta Pop, Csordas Lajos. Profit de ocazie pentru a invita şi alţi potenţiali sponsori care îşi doresc să sprijine acest eveniment să ni se alăture astfel încât Trofeul Centenar să se ridice la cele mai înalte standarde posibile”, a mai spus Pavel Mercea.

Programul competiției:

VINERI, 20 august

Ora 10.00: CSU Oradea – Ferencvaros (junioare)

Ora 12.00: CSM București (junioare) – Debrecen VCS (junioare)

Ora 17.00: CSM Bucureşti (senioare) – Debrecen VSC (senioare)

Ora 19.00: Minaur Baia Mare (senioare) – Ferencvaros (senioare)

SÂMBĂTĂ, 21 august

Ora 10.00: CSU Oradea – Debrecen VCS (junioare)

Ora 12.00: Ferencvaros (junioare) – CSM București (junioare)

Ora 16.00: CSM București (senioare) – Ferencvaros (senioare)

Ora 18.00: Minaur Baia Mare (senioare) – Debrecen VCS (senioare)

About Author