Categories Baschet

Adversari modești pentru orădeni la Memorialul Antonio Alexe

Turneul memorial Antonio Alexe 2021 se va desfășura în perioada 16-18 septembrie anul curent. Evenimentul reunește trei echipe și se reia după o pauză de un an, cauzată de pandemia COVID-19.

Competiția se va desfășura la Arena Antonio Alexe, pe sistemul fiecare cu fiecare. Echipele care au confirmat participarea la turneu sunt Rilski Sportist din Bulgaria și FC Argeș Pitești. De asemenea, CSM CSU Oradea va lua startul la acest eveniment.

Evenimentul se află la cea de-a 9-a ediție. Anterior, memorialul Antonio Alexe s-a desfășurat între 2010 și 2016. Evenimentul nu se desfășurat în 2017 și 2018, iar ultima ediție organizată a fost cea din 2019, atunci când s-a desfășurat tot sub forma unui triunghiular, cu participarea lui Szolnoki Olajbanyasz (Ungaria) și a lui MZT Skopje (Macedonia de Nord). De altfel, se întâmplă pentru a 3-a oară consecutiv în istoria competiției ca turneul să se desfășoare sub formă de triunghiular.

Rilski Sportist este prima echipă din Bulgaria care participă la turneul memorial Antonio Alexe. În plus, FC Argeș Pitești se află la rândul său la prima prezență la turneul memorial.

De-a lungul primelor opt ediții desfășurate au participat cinci echipe din Ungaria (Alba Fehervar, Szolnoki Olajbanyasz, KK Nyiregyhaza, Atomeromu Paks și Factum Sport Debrecen), trei din România (U-Mobitelco Cluj-Napoca, CSU Sibiu, BC Mureș) și câte una din Serbia (Metalac Valjevo), Macedonia de Nord (MZT Skopje), Polonia (BMSlam Stal Ostrow) și Slovacia (Inter Bratislava). Cele mai multe participări, după CSM Oradea, le are Alba Fehervar, patru. Mureș, Cluj, Szolnok, Nyiregyhaza, Skopje și Bratislava au câte două participări, iar celelalte grupări au jucat o singură dată fiecare la turneul prin care ne amintim de Antonio Alexe.

Programul jocurilor la turneul memorial Antonio Alexe – ediția a 9-a:

Joi (16.09), CSM CSU Oradea vs Rilski Sportist
Vineri (17.09), Rilski Sportist vs FC Argeș Pitești
Sâmbătă (18.09), FC Argeș Pitești vs CSM CSU Oradea

About Author