Judo-ul românesc trezește noi spreranțe de viitor

In perioada 09-11 septembrie in Luxembourg s-au desfasurat Campionatele Europene de Judo Juniori (U 21), editie la care au participat 351 de sportivi din 43 de tari ale europei.
Lotul masculin al Romaniei, a fost compus din 5 sportivi si 3 sportive, nominalizati in urma concursurilor de calificare si pregatire la care au participat in acest an, si anume, Andrei Anghel 60 kg, Ioan Dzitac 66 kg, Adrian Sulca 73 kg, Alex George Cret si Paul Craeta 100 kg, insotiti de antrenorii Dragos Bolbose de la Centrul de juniori de la Pitesti si Emil Morar de la Centrul Olimpic de Tineret de la Oradea, precum si Georgiana Hagianu 48 kg, Florentina Ivanescu 63 kg si Denisa Marin 70 kg, insotite de antrenoarea Centrului feminin de la Cluj Napoca, Geanina Andreica.
Performerul delegatiei Romaniei, a fost fara indoiala Adrian Sulca, care in limitele categoriei de greutate 73 kg, a avut o evolutie foarte sigura si hotarata, reusind in urma a 5 victorii fara echivoc, sa devina Campion European de Juniori.
Astfel, el a invins in ordine urmatorii adversari:
Turul I, Liber
Turul II, victorie la ippon in fata rusului Kantemir Khazhmetov
Turul III, victorie la ippon in fata moldoveanului Ion Tonofrei
Turul IV, optimi, victorie la ippon in fata spanionului Pena Insausti
Semifinala, victorie la ippon in fata italianului Vicenzo Pelligra
Fianala, victorie la wazari in fata slovenului Jus Mecilosek
Adrian Sulca este sportiv legitimat la Universitatea-CSM Cluj Napoca si se afla in pregatire centralizata la Centrul Olimpic de Tineret de la Oradea din 2019, sub coordonarea profesorilor antrenori, Emil Morar principal, Dan Fasie si Laszlo Szoke secunzi, preparator fizic Emil Falaus.
Ädrian este un sportiv deosebit de focusat pentru marea performanta, deosebit de harnic si muncitor la antrenamente. Cu siguranta aceasta este cea mai buna performanta a sa pana in prezent, dar speram ca evolutia s-a sa creasca in continuare cu performante si mai inalte.
Urmatorul sau obiectiv este la Campionatele Mondiale de Juniori de la Olbia (ITA) din luna octombrie, unde vizeaza cel putin o medalie.

About Author