Categories Baschet

Norocul le-a surâs orădenilor la ultima aruncare

CSM CSU Oradea a câștigat meciul de deschidere al turneului memorial Antonio Alexe – ediția 2021. Joi (16.09), roș-albaștrii au primit vizita lui Rilski Sportist. Partida s-a încheiat cu scorul de 70-69. A fost o victorie cu mari emoții datorită unui final extrem de slab al favoriților care au o mentalitate de luzeri și s-au crezut învingători mult mai repede decât era gata timpul de joc.

Prima parte a fost în general echilibrată, noii venți au intrat rând pe rând pe parchet și au încercat să se integreze cât mai repede. La o primă vedere echipa are un potențial destul de bun, experiență net superioară față de sezonul trecut, dar din păcate la capitolul viteză au mult de suferit.

Cei doi coordonatori de joc, veniți recent sunt destul de lenți iar la precizie încă mai au mult de lucru. Green a arătat o formă sportivă foarte bună, iar în tabăra adversă, cei trei americani, dintre care un pivot bine legat au făcut diferența. Oradea a dominat în general printr-o bancă mai lungă, fiecare jucător a primit minute, normale la un meci de pregătire dar din nou banca tehnică doarme pe ea când vine vorbe de timp de odihnă. Nimic nou de fapt.

După pauză, gazdele au făcut spectacol, au demonstrat că sunt net superiori și pur și simplu și-au speulberat minute bune adversarul. Din nou unele schimbări a dereglat mecanismul câștigători, dar nimic îngrijorător într-un astfel de meci.

Ultimul sfert a fost unul atipic, Oradea a avut 14 puncte avans și încet, încet a cedat mult prea repede inițiativa. Bulgarii au recuperat punct după punct și au venit în spatele bihorenilor. Când schimbările nu au nicio logică acest aspect nu poate fi reproșat decât celor care alcătuiesc formația. Rezultatul, bulgarii au fost foarte aproape de a reveni la conducere. Au faultat aiurea pentru a intra în posesie, Oradea a ratat prin Richard ultima aruncare, mai erau 14 sceunde, Trey de la oaspeți a forțat și el aruncarea singur sub panou, a ratat. Așa s-a scris istoria unui meci care trebuie lejer câștigat la zece lungimi. Se pare că trebuie să ne obișnuim cu defectele băncii tehnice, care de multe ori nu pare în concordanță. Cu siguranță că aceste aspecte se vor regla din mers.

Garlon Green a totalizat 14 puncte, Bobe Nicolescu, Alex Gavrilovic și Nikola Markovic au avut câte 11 puncte fiecare pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Trey Porter a totalizat 18 puncte, 10 recuperări, iar Alex Simeonov a adăugat 13 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive pentru RIlski Sportist.

Programul în continuare al turneului memorial Antonio Alexe este următorul:

Vineri (17.09), ora 16:00, Rilski Sportist vs FC Argeș Pitești
Sâmbătă (18.09), ora 18:00, FC Argeș Pitești vs CSM CSU Oradea

About Author