Oradea leagă victoriile înainte de debutul oficial

CSM CSU Oradea a câștigat pentru a 7-a oară în nouă ediții desfășurate turneul memorial Antonio Alexe. Evenimentul din acest an s-a desfășurat între trei echipe, cu participarea lui Rilski Sportist – vicecampioana Bulgariei și FC Argeș Pitești – medaliata cu bronz a ultimei ediții de campionat.

Sâmbătă (18.09) a avut loc finala turneului, ce a opus pe CSM CSU Oradea și FC Argeș Pitești. Gazdele au învins cu scorul de 67-62.

Partida a demarat sub semnul echilibrului, dar treptat CSM-ul a trecut în control, având o rotație mai lungă și un nivel de agresivitate superior. Oradea a câștigat primul sfert cu 22-14.

Ecartul s-a menținut constant, amfitrionii desprinzându-se la peste zece lungimi, grație jocului cu pivotul Alex Gavrilovic și Cătălin Baciu marcând mai mult de jumătate din punctele CSM CSU Oradea în prima jumătate. Scorul la pauză era de 38-29.

Repriza secundă a fost extrem de disputată. Formația antrenată de către Tudor Costescu a fost mai agresivă și a avut un nivel de joc mai bun. Jocul colectiv a scârțâit, însă bihorenii s-au menținut în avantaj pe tabela de marcaj, scor 50-45.

Similar partidei precedente, CSM CSU Oradea nu a strălucit în jocul ofensiv, lucrurile complicându-se în mod evident pe parcursul reprizei secunde. Cu toate acestea, coroborat cu numeroasele absențe din echipa adversă, roș-albaștrii au rămas în avantaj până la final, chiar dacă argeșenii s-au apropiat amenințător. Mezinul Vlad Marinău a stabilit rezultatul final al partidei, de la linia de pedeapsă.

Alex Gavrilovic a totalizat 16 puncte, 16 recuperări, Cătălin Baciu a adăugat 12 puncte, 6 recuperări, iar Dovis Bickauskis a terminat cu 10 puncte, 6 pase decisive pentru CSM CSU Oradea. În replică, Tudor Gheorghe a totalizat 18 puncte, 5 pase decisive, Nikola Jevtovic a adăugat 16 puncte, 8 recuperări, iar Toarlyn Fitzpatrick a terminat cu 10 puncte, 8 recuperări pentru FC Argeș Pitești.

Ambele echipe au avut absenți. Garlon Green a lipsit din angrenajul echipei orădene, în timp ce argeșenii au fost lipsiți de Ilari Seppala, Goran Gajovic și Mladen Jeremic.

Acesta a fost ultimul meci disputat în presezon de CSM CSU Oradea. Primul joc oficial este programat vineri (24.09), ora 20:00, în deplasare, cu SCM U Craiova. Acesta contează pentru Cupa României.

About Author