A fost nevoie de set decisiv pentru stabilirea învingătoarei

Dinamo a cucerit în premieră Supercupa României la volei masculin, după un meci marcat de accidentarea gravă a lui Tudor Magdaș, unul dintre cei mai talentați tineri jucători din România.

Dinamo s-a impus în Supercupa României, învingând cu scorul de 3-2 (18-25, 25-15, 23-25, 25-15, 15-8) formația campioană, Arcada Galați și menținându-și invincibilitatea din 2021. Meciul a fost, din păcate, marcat de accidentarea gravă a centrului gălățenilor, Tudor Magdaș (23 de ani). Acesta s-a prăbușit la podea în a doua jumătate a setului al patrulea, după o aterizare greșită pe piciorul drept într-un blocaj de trei. Din păcate, reluările celor de la TVR – care au abuzat, totuși de ele, de a trebuit să le ceară comentatorul Narcis Șelaru să nu le mai dea – au arătat că glezna piciorului drept era răsucită într-o poziție nefirească. După toate cunoștințele mele aceasta indică o fractură, dar nu oluați ca un diagnostic oficial, ci ca pe o părere. Sper din tot sufletul să mă înșel și Tudor să aibă doar o entorsă.


După aproape 10 minute de pauză, timp în care medicii i-au imobilizat piciorul, dar i-au administrat și calmante pentru durere jucătorului, meciul s-a reluat, dar gălățenii nu au mai putut fi cu gândul la meci, pierzând și setul (în care oricum erau conduși la o distanță mare în momentul accidentării), dar și partida, în decisiv. Oricum, ei nu au prea mult timp să se gândească la cum au ratat trofeul, pentru că miercuri ei vor juca împotriva cehilor de la CEZ Karlovarsko în primul tur al Ligii Campionilor.

Pentru Dinamo au jucat: Cherbeleață (20 puncte), Cuk (19), Gommans (17), Mihalcea (10), Kovacevic (5), Barha (2), Pașcan (1), Alex Ionescu (1), F. Constantin (-). Ca libero au fost folosiți Manoogjan și Mărieș. Nu a fost introdus deloc Goic.

Dinamo a cucerit prima Supercupă a României din istoria sa
Dinamo a cucerit prima Supercupă a României din istoria sa (FOTO: Facebook/ CS Dinamo)
Pentru Arcada au evoluat: Sestan (16), Bala (14), Raic (12), Talpă (5), Bissette (3), Magdaș (3), Rangel (2), Toro (1), Darlaczi (-), Teleleu (-), Rață (-). Ca libero au fost folosiți Cristudor și Kantor. Nu a fost utilizat Butnaru.

About Author