Categories Fotbal

Execuția de excepție a lui M. Donca trimite toate cele trei puncte la Baia Mare

Stadionul Municipal Iuliu Bodola din Oradea a găzduit unul dintre cele mai spectaculoase jocuri din ultimii ani, sâmbătă 16 octombrie. CAO Oradea a pierdut scor 2-3 (1-1) la ultima fază din prelungirile jocului, în dauna celor de la Minaur Baia Mare. Jocul a contat pentru etapa a 8-a, SERIA 10 iar spectatorii prezenți nu au regretat nicio secundă prezența.

Oaspeții pregătiți de Ciprian Danciu au dominat debutul jocului, s-au instalat lejer în terenul advers și au impus ritmul jocului, fiind mult mai încrezători în forțele proprii. Pe undeva contrar acestui curs al partidei, bihorenii au deschis scorul, Chitaș a fost faultat în careul advers, Letan transformând cu siguranță penalty-ul corect acordat (1-0).

La doar un minut distanță, vizitatorii puteau stabili egalitatea, M. Donca șutând puternic din interiorul careului, Barabaș cu un reflex salvator deviind în corner.

La ultima fază a primului mitan, băimărenii restabilesc egalitatea, Sergiu Ciocan executând o lovitură liberă de la marginea careului, balonul deviat poposind în plasă (1-1).

După pauză, jocul se echlibrează, ambele echipe apelează la jucătorii de rezervă, ambii antrenori sunt obligați să facă câte o schimbare din motive medicale. Băimărenii nu renunță la intențiile ofensive, Ciocan reușind să mai marcheze încă o dată, din penalty (1-2).

La doar câteva minute ditanță, se acordă o nouă lovitură de la 11 metri, de astă dată la cealaltă poartă, Gunie fiind faultat clar în careu de portarul Gudea. Letan șutează, mingea lovește bara și ricoșează în plasă (2-2).

Pe final de meci, disputa capătă noi valențe spectaculare, oaspeții au o bară la o fază în care M. Donca centrează perfect în fața porții. Se ajunge în minutele de prelungire, trei la număr.

Când toată lumea se pregătea de plecare, vine execuția de senzație a lui Mircea Donca care de la 35 metri catapultează balonul în dreapta lui Barabaș, surprins ieșit. Incredibil, 2-3 și banca oaspeților arată o bucurie nemărginită, în timp de Florin Fărcaș își ceartă vehement jucătorii.

Final de joc, într-o tensiune maximă, trei puncte extrem de mari câștigate de băimăreni cu noroc în condițiile în care au avut un final de meci norocos.

Disputa a început cu un moment de reculegere în memoria celui care a fost Mircea Ghețe, tatăl antrenorilor cu portarii de la CAO, Vald. Din păcate, viața este uneori nedreaptă, Mircea plecând mult prea repede la cele sfinte.

CAO: Barabaș – Urbanowski (41 Copil), Letan, Stan, Ioviță – Gunie (77 Marina), Cherman, – Cârjan (55 Ardelean), Chitaș, Gheorghiță (55 Lezeu)– Hosu (77 Porumb). Antrenor: Florin Farcaș.

Minaur: Gudea – Oiță, Lazar, Simion, Potcoavă (40 Dunca) – Donca, Rus (65 Giurgiu), Sg. Ciocan, Matei – Văsălie (75 Paul Nistor)– Batchabi (75 Ciprin Stanicu). Antrenor: Ciprian Danciu.

Arbitri: George Roman (Timișoara) – Călin Cimponeru (Lugoj); Patrik Sandu (Timișoara). Observatori: Leo Moga (Zalău) și Constantin Por (Satu Mare).

Celelalte rezultate:
CFR Cluj 2 – Sportul Şimleu Silvaniei 2-0
Dorinel Todoran (19), Dusan Celar (81)

sâmbătă, 16 octombrie 2021, ora 15:00
CSM Satu Mare – Lotus Băile Felix 2-2
Zamfir (64, 84) / Vlad Costea (33, 70)
CA Oradea – Minaur Baia Mare 2-3
Cosmin Letan (33 – penalty, 75 – penalty) / Sergiu Ciocan (45+2, 55 – penalty), Mircea Donca (90+3)
Someşul Dej – SCM Zalău 2-0
()
Luceafărul Oradea – Progresul Şomcuta Mare 1-5
Razvan Toderici (88) / Paul Batin (14, 56, 86), Bogdan Jeler (64), Mark Parnău (80)

About Author