Categories Baschet

Era nevoie de o evoluție concludentă pentru moralul echipei

Etapa a 5-a a Ligii Naționale de baschet masculin a adus un nou succes în dreptul formației CSM U Oradea care a câștigat lejer cu scorul de 84-62 (22-19, 19-15, 20-15, 23-13) în fața celor de la CSM Galați.

A fost un joc în care echipa gazdă a avut o evoluție în creștere față de celelalte partide, a marcat peste 80 puncte lucru rar întâlnit, dar s-a desprins decisiv abia pe final de meci. Galațiul a început mai bine jocu, a condus cu 5-0, dar Oradea a revenit repede pe tabelă. Este adevărat că jocul echipei încă suferă la mai multe capitole, dar există potențial și cu siguranță acesta va fi îmbunătățit.

Oaspeții țin aproape datorită faptul că echipa gazdă are o apărare mai lentă, iar în faza de atac, Richard sau Bickauskis nu și-au reglat tirul. În sfertul al doilea, Baciu primește minutele necesare pentru aînscrie, dar mult mai bine sub panou se descurcă Sturanovic, un pivot mult mai mobil.

Pragmatismul exprimat de jucătorii celor două formații ne duc cu gândul la meciurile de juniori. Holt este mereu greu de oprit, iar Markovic este în căutarea formei sportive de altă dată. Meciul scade în intensitate fazele sunt mult mai lente decât în celalalte jocuri. La pauză, Oradea pare stăpână pe situație, iar diferența de valoare este una evidentă.

În partea a doua, Gavrilovic sau Green sunt mult mai exacți, iar diferența pe tabelă începe să crească.

Odată ce Oradea își ridică nivelul apărării, oaspeții au probleme. Puținii suporteri prezenți în tribune își încurajează favoriții care forțează mereu în ofensive, mereu aruncări deschise ratate și lipsa concentrării în relația unu la unu. Încă din acest sfert, învingătoare este știută, Nicolescu ratează două libere la fel ca și Paliukenas, cel din urmă este bun la intercepții dar îi lipsește continuitatea. Ultimele zece minute sunt abordate cu mult mai multă încredere, atmosfera este una relexantă, bihorenii domină clar meciul profitând și de o bancă mult mai lungă și valoroasă. Una peste alta o victorie bine venită, de moral înaintea deplasării în Ungaria.

Miercuri 27 octombrie, orădenii vor juca la Szolnok, cu echipa locală în cadrul etapei a 3-a a FIBA EuroCup.

Cei mai buni marcatori ai echipei roș-albastre au fost Green și Holt câte 16 puncte fiecare, Gavrilovic 13.

About Author