Viața are prioritate, din păcate un accident schimbă regula

Antonia Terzi (foto), fostul inginer de aerodinamică al Ferrari şi Williams, s-a stins la doar 50 de ani. Vorbim despre omul care, la un moment dat, a contribuit inclusiv la rezultatele excelente obţinute de Michael Schumacher. Veste tristă pentru fanii Formulei 1: Antonia Terzi, prima femeie care a ocupat o funcţie-cheie în cadrul unor echipe precum Ferrari şi Williams, a decedat după un accident de maşină.

După cum a informat Digi Sport, între 1999 şi 2002, Terzi a fost inginer Ferrari, fiind, practic, „creierul“ acestei echipe de Formula 1.

Ea a contribuit decisiv la dezvoltarea monopostului F1-2000 cu ajutorul căruia Michael Schumacher a câştigat, în 2000, al treilea său titlu de Formula 1 şi primul cu Ferrari. Un an mai târziu, în 2001, pilotul neamţ a repetat succesul tot la bordul unui monopost Ferrari la design-ul căruia a contribuit şi Terzi. Ulterior, între 2002 şi 2004, italianca a trecut în echipa Williams, după care s-a retras din lumea Formulei 1.

Profesoară la Universitatea din Canberra, Antonia Terzi a decedat după un accident de maşină, în Marea Britanie. Echipa Williams Racing a confirmat această ştire tragică printr-o postare pe Twitter:

„Suntem profund îndureraţi de dispariţia fostei noastre colege şi sefă în aerodinamică, Antonia Terzi. Gândurile noastre se îndreaptă către prietenii şi familia Antoniei în aceste clipe grele“.

About Author