Categories Editorial

Când nu respecți adversarul, meriți același tratament

Oradea a pierdut un duel extrem de important în FIBA EuroCup în Polonia pe terenul celor de la Legia, numai datorită unei prestații modeste în partea a doua. Cu toate acestea își păstrează intacte șansele de calificare în faza următoare. Până aici nimic deosebit, doar că polonezii respectați când au venit în România, sunt pur și simplu fără scrupule. Spun asta în condițiile în care sala în care își desfășoară activitatea pe propriul teren este DISCRIMINATORIE.

Ca să înțeleagă toată lumea, polonezii discriminează la fiecare joc și nu respectă competiția. Orice echipă adversă este dicrimită din punct de vedere organizatoric.

Polonezii, bine merci au banca de rezervă alcăuită din fotolii tapițape, roșii superbe prin care doresc să arate superioritate. Banca de rezervă a oaspeților, indiferent de numele lor arată exact ca și o bancă de rezervă dintr-o sală oarecare. Cu alte cuvinte, noi la lojă, voi la peluză.

Poate pe mulți nu interesează, dar în aproape 2022 să ai o asemenea organizare este discriminare într-un mod cu totul special. Comisia de omologări din cadril FIBA ar trebui să-și de-a demisia în bloc pentru că au acordat dreptul de organizare într-o asemenea sală. Este prima dată, personal când văd o astfel de diferență. Și până la urmă, de ce…

Dacă doresc să se creadă superiori, să o arate pe parchet nu într-un astfel de mod. Aici e sport, diferența se face prin inteligență și mișcare, nu la un astfel de capitol. Poate ar trebui când vin într-o altă sală să fie dezbracați în parcă, să aibă doar apă rece la dușuri iar spectatorii din spatele băncii să-și descarce seria de înjurături pe mamele lor. Atunci poate înțeleg și ei că o competiție este un mod egal de a se desfășura. Și ne oprim aici, să nu ne aducem aminte de alte moduri prin care poți discredita sportivii!!!

About Author