Categories Polo

Vicecampionii câștigă norocos într-un final tensionat

CSM Oradea a învins Dinamo București, scor 11-10, în cel de-al 2-lea duel contând pentru etapa a 5-a din Superliga Națională de polo pe apă – ediția 2021/22. Partida s-a desfășurat sâmbătă (13.11), la bazinul Crișul din Oradea. Scor pe reprize: 2-1, 2-3, 4-4, 3-2.

A fost un meci ce a cuprins patru situații de egalitate, dar și o schimbare de situație pe tabela de marcaj. CSM-ul a început mai bine și s-a desprins la 3-1 și 4-2, însă Dinamo a revenit și a restabilit egalitatea, scor 4-4, la jumătatea partidei.

Bucureștenii au venit la conducere, scor 6-5, pe parcursul reprizei a 3-a, însă CSM-ul a replicat cu trei goluri în succesiune. Dinamo a egalat situația la 8, scor consemnat la intrarea în repriza a 4-a. Formația pregătiră de Dorin Costrăș a reușit să revină din nou în avantaj și nu a mai cedat inițiativa până la final. Pe final de joc, Dinamo a ratat o lovitură de la 5 metri, mai bine zis portarul CSM-ului Lazar Brakocevic a parat execuția victoria fiind pe undeva norocoasă.

Silvian Colodrovschi a punctat de trei ori în acest meci, Istvan Szabo, Kirill Rustamov, Murat Shakenov au înscris câte două goluri fiecare, Ramiro Georgescu și Viktor Kovats au înscris câte un gol fiecare pentru CSM Oradea. În replică, Andrei Iliescu a înscris de trei ori.

CSM Oradea a învins Dinamo București în primul meci, desfășurat vineri (12.11) în aceeași locație. Atunci scorul final a fost de 15-8.

În acest moment, CSM Oradea are zece meciuri câștigate din tot atâtea disputate. În schimb, Dinamo București a sufetit primele două înfrângeri în acest sezon competițional.

Pentru CSM Oradea urmează dubla cu Sportul Studențesc, contând pentru etapa a 6-a din sezonul regulat al Superligii Naționale de polo pe apă. Aceasta se va desfășura tot la Oradea, la finele săptămânii următoare.

About Author