Categories Baschet

Dramatism la cote maxime. CSM-ul merge mai departe

Porcăria asta de pandemie face ca suporterul baschetului orădean să aibă interzis la unele momente extrem de plăcute. Nu meritau așa ceva, astea sunt vremurile pe care la trăim și trebuie să ne adaptăm la ele. Păcat mare păcat, în condițiile în care iubim sportul și ne bucurăm de el!!!

În cursul serii de miercuri 17 noiembrie, CSM CSU Oradea a mai scris o pagină frumosă în intoria sportului la coș. Gruparea locală a reuțit să învingă pe Szolnoki Olajbanyasz, scor 78-70 (19-20, 14-20, 12-18, 21-4, 12-4) într-un meci din etapa a 6-a în Grupa H în FIBA Europe Cup – ediția 2021/22. Oradea a avut nevoie de prelungiri pentru o calificare istorică și o victorie dramatică.

Disputa a început într-o notă de dominare a formației organizatoare care conducea lejer pe tabela de marcat. Au avut 6-2, sau 12-4, moment în care maghiarii au schimbat imediat în teren iar meciul s-a echilibrat. Bihorenii au irosit cu multă ușurință două atacuri în timp ce adversarul a marcat de la distanță și s-a ajuns la egalitate. Din păcate din nou roș-albaștrii au probleme la recuperările defensive, iar banca scade procentele la toate capitolele.

Situația în sfertul al 2-lea a fost favorabilă în mod evident maghiarilor. Problemele în atac pentru bihoreni au fost tot mai accentuate, atât în jocul de construcție, cât și la finalizare. Szolnok a alternat momentele de joc bune cu impreciziile, dar a controlat jocul și a intrat în avantaj la vestiare. Scorul după 20 minute a fost de 40-33 în favoarea oaspeților.

CSM CSU Oradea a continuat și în actul al doilea să aibă probleme în apărare, iar la libere procentul era în scădere. Se fluieră ușor împotriva alor noștrii ceea ce irită unii jucători. Maghiarii au o viteză în plus, rotația lor funcționează destul de bine, dar au unele mici probleme la finalizare. Fometescu încearcă să-și ajute echipe, dar din nou Richard și Green duc greul. Niciun jucător român nu are mai mult de opt puncte marcate ceea ce este foarte puin. La capitolul mental stăm bine și credem în șansa noastră.

Începem ultimul sfert cu o apărare mult mai bună, Oradea recuperează ușor primele mingi în terenul advers și înscrie constant. După un parțial de 8-0 vine și timpul de odihnă din tabăra oaspeților. Bihorenii dau bine din picioare, își ridică nivelul atât în atac cât și în apărare, vizitatorii sunt surprinși iar diferența se micșorează. Gavrilovic este decisiv în unele momente, iar Holt ajută echipa din poziționare și efortul depus. Ecartul este recuperat și se ajunge la egalitate. Holt de la mare distanță aruncă și ratează. Avem prelungiri. Cu un ochi erau cu toții ațintiți și la Porto, acolo unde aveam nevoie de victoria lui Legia. Surprinzător și acolo sunt prelungiri.

CSM-ul își ia în serios rolul de favorită și pur și simplu spulberă o echipă adversă căzută psihic după un final în care Oradea a revenit de la -13. La peste 3 000 kilometri distanță, Legia are un punct avans și posesia. Porto are atacul și … ratează spre satisfacția jucătorilor orădeni care erau cu ochii în ecranului unul leptop. Bucurie mare pentru Markovic & Co. în condițiile în care aveau nevoie de victoria celor de la Legia pentru a merge mai departe.

Dovis Bickauskis a totalizat 15 puncte, 4 recuperări, 5 pase decisive, Kris Richard a încheiat cu 12 puncte, 11 recuperări, Alex Gavrilovic a adăugat 11 puncte, Garlon Green a avut 8 puncte, 11 recuperări, 5 pase decisive pentru CSM CSU Oradea. În replică, Bojan Subotic a reușit 14 puncte, 6 recuperări, iar Marjan Cakarun a reușit 14 puncte, 13 recuperări pentru Szolnoki Olajbanyasz.

CSM CSU Oradea încheie Grupa H cu un bilanț de trei victorii și trei înfrângeri în FIBA Europe Cup.

About Author