Categories Baschet

Încep o serie importantă cu o victorie concludentă

CSM CSU Oradea a învins CSM VSKC Miercurea Ciuc, scor 95-41, într-o partidă restantă din etapa a 7-a a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2021/22. Partida a avut loc marți (30.11).

Partida a fost controlată de elevii lui Cristian Achim. Aceștia au deschis jocul în forță și au tratat partida cu seriozitate, marcând opt coșuri de trei puncte în primele zece minute de joc efectiv. La prima pauză scorul era de 30-9.

Ecartul a continuat să crească. În pofida procentajelor superioare, Oradea a dominat categoric lupta la recuperare și a dezvoltat mai bine jocul la interior. Avantajul a continuat să crească, scorul la jumătatea partidei fiind de 54-17.

Garlon Green a ieșit la rampă în debutul reprizei secunde, atunci când CSM CSU Oradea a înscris primele 11 puncte. Nivelul de apărare al bihorenilor a rămas ridicat, chiar dacă în ofensivă concentrarea a scăzut în raport cu cele consemnate în prima repriză. Avantajul a urcat la peste 50 puncte spre sfârșitul secvenței a 3-a. Scorul după 30 de minute era de 74-21.

Pe parcursul secvenței decisve Baciu și Paliukenas au reușit mai multe slam dunk-uri. Avantajul a urcat la peste 60 de puncte, iar spre finalul jocului s-a consemnat debutul absolut al lui Raul Mureșan în Liga Națională.

Stephen Holt a totalizat 14 puncte, Cătălin Baciu a adăugat 12 puncte, 6 recuperări, iar Garlon Green a izbutit 11 puncte, 6 recuperări pentru învingători. De cealaltă parte, Lam Lock a totalizat 11 puncte, 7 recuperări, iar Joris Ortega a avut 8 puncte.

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea are 7-1 la general. Următorul meci este programat joi (02.12), ora 18:00, la Arena Antonio Alexe. Adversar este Rapid București, contând pentru etapa a 6-a, o altă restanță din Liga Națională.

About Author