Șerban Sere: Ne dorim și avem deschidere pentru înființarea noului FC Bihor

Prezent în cadrul unei conferințe de presă, Șerban Sere președintele Clubului Sportiv Municipal Oradea, cel mai important for sportiv al județului Bihor a vorbit deschis despre proiectele de viitor.

Astfel un subiect aparte așteptat de toată lumea este înființarea noului FC Bihor. de fapt este transformarea din CAO Oradea în FCBihor. O delegația orădeană s-a deplasat în urmă cu câteva zile în capitală și a avut un prim contact cu cei din conducerea Federației Române de Fotbal pentru a oficia înființarea noului FC Bihor.

Din punct de vedere juridic nu va fi nicio problemă, sigla, numele și palmaresul sunt în posesia CSM-ului, în speță a Primăriei Oradea și aici vor rămâne de acum înainte. Din sezonul 2022-2023, echipa CAO Oradea se va transforma în FC Bihor 1902 sau FC Bihor Oradea.

Este una dintre cele mai importante mișcări sportive a ultimului deceniu, o dorință de mai mult timp a iubitorilor de sport și special de fotbal de a avea din nou FC Bihor în Oradea. Astfel vor fi demarate toate procedurile legale prin care cele două entități își vor crea un nou viitor. Un aspect extrem de important și care trebuie menținut și susținut, este faptul că Primăria Oradea își dorește acest proiect, roș-albaștrii vor avea susținerea autorităților locale, iar forma prin care se vor face investiții probabil va fi împărțită în mai multe entități. În același timp, trebuie precizat că în continuare se va investi în centru de copii și juniori, care rămâne o prioritate, iar asimilarea echipei cu un grup de sponsori sau un sponsor principal este primordială.

„Toți suntem optimiști și ne dorim să avem un nou început. FC Bihor este clubul fanion al județului, cu el am crescut și cred că va exista o emulație în jurul echipei. În primul rând ne dorim săavem cât mai mulți orădeni în echipă. În același timp împreuna cu actuala conducere sportivă și administrativă încercăm să construim ceva prin care să aducem o imagine pozitivă fotbalului. Sperăm să ne ridicăm la nivelul așteptărilor. Ne află într-un moment foarte bun al fotbalului bihorean, țin să-i felicit pe această cale pentru parcursul foarte bun din ultima perioadă. Avem o relație corectă între CSM și CAO, iar viitorul va aerăta mutl mai bine cu jucători crescuți la Oradea” avea să spună Șerban Sere.

Pentru cei care nu știu, Șerban Sere este băiatul fostului jurnalist de la Crișana, Vasile Sere, un om care a trăit cu FC Bihor în sânge cum se spune, a fost sportiv de performanță, practicant al baschetului și campion național cu BCM U Pitești. Nu este un secret pentru nimeni, că una dintre pasiunile lui este fotbalul, mereu și-a dorit să știe cât mai multe despre fotbalul bihorean, iar acum se va implica activ într-un proiect care la prima vedere arată bine. Într-o altă ordine de idei, în această perioadă continuă lucrările la noua bază sportivă Motorul din Calea Clujului, iar proiectul cu construcția unui nou stadion, nu este unul fantezist, în mod normal în 2025, Oradea va intra pe harta municipiului cu stadione moderne.

About Author