După opt ani de muncă, din nou ajung la medalii

Danemarca a urcat din nou pe podium la un turneu final după o pauză de 8 ani, în urma unei victorii cât se poate de clare împotriva țării gazdă, Spania, cu 35-28
Danemarca s-a recuperat mai bine decât Spania dupăînfrângerile din semifinale și a reușit să domine această bătălie pentru locul 3 în primul rând din punct de vedere fizic. Reprezentativa iberică nu a mai avut forța să se apere așa cum a făcut-o cu late ocazii, drept dovadă că adversara a atins pragul de 30 de goluri cu aproximativ 10 minute înainte de final.
Danemarca a fost foarte aproape de finala mare, după evoluția cu Franța (22-23), iar această medalie de bronz nu a venit deloc întâmplător. Selecționata condusă de Jesper Jensen a avut un joc complet, cu apărare, poartă și un atac variant, cu soluții inclusiv în jocul pozițional.
Spania i-a rezistat Danemarcei doar până la 10-10, în minutul 20. La acest scor, nordicele au marcat patru goluri consecutive, iar de aici nu le-au mai oferit nicio speranță adversarelor. Spania a riscat totulș în tentativa de a reveni în joc, dar a făcut și multe erori, iar Danemarca s-a desprins fără probleme, ajungând să aibă o diferență maximă de 9 goluri în minutul 47, scor 28-19. La final, naționala scandinavă a câștigat cu 35-28 și a pus mâna pe medalia der bronz. După 8 ani, Danemarca este din nou pe un podium la un turneu final. În 2013 s-a clasat tot pe locul 3 la Mondialul din Serbia.

Sandra Toft a fost desemnată MVP-ul finalei mici și are toate șansele să fie nominalizată și în echipa turneului final.

About Author