2022, anul inaugurărilor în sportul orădean

Anul 2021 a ajuns la final. Un an modest în sportul bihorean cu unele mici excepții, dar rare. Echipa de baschet masculin a cucerit prima medalie europeană într-un sport de echipă, premieră pentru sportul nostru, un atlet care s-a apucat târziu de muncă și cu un talent inimaginabil ajunge să ia startul la Campionatul European de tineret, iar un judoka, ține ștacheta sus, chiar dacă sunt o multitudine de competiții prin care poți să ieși în evidență.

În rest, modestie la majoritatea secțiilor, scuze cu reorganizarea, cu pandemia cu lipsa de fonduri, mai mult sau mai puțin adevărate. De criticat am criticat, câteodată îmi spun că poate așteptările iubitorilor de sport sunt mult prea mari de la cluburile locale. Și eu fac parte din această categorie. Motivele unor nerealizări sunt multiple, dar măcar cineva le spune tare și răspicat în public. O mare calitate. Dar viitorul pare să se schimbe radical, un motiv și anume lipsa bazelor sportive, începe să fie eliminat. Asta prim prisma faptului că în 2022, va fi anul marilor inaugurări în sport.

Și să o luăm cu începutul. În luna februarie a anului 2022 va fi predat după o renovare aproape completă de peste 18 luni Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu. Bazinul a suferit modernizări extrem de importante, peste 3 milioane euro fiind investite în această lucrare. Natația orădeană va avea din nou la dispoziție mai multe locații pentru a-și desfășura activttatea în cele mai bune condiții. Și cel mai important, CSM-ul va avea din nou o sursă de venit.

Tot în perioada februarie-martie, noua sala de jocuri sportive, Polivalentă de pe strada Abatorului va începe să găzduiască primele evenimente. După mai bine de doi ani, sala a fost finalizată urmând ca perioada următoare de 45 zile să se facă testele necesare funcționării în cele mai bune condiții. Astfel o sală de aproape 5 000 de locuri va fi pusă la dispoziția CSM-ului și a altor cluburi în urma unui protocol sau contra cost, care dorește să găzduiască diferite evenimente sportive sau extrasportive. Se va elabora în cel mai scurt timp și un regulament de desfășurare a activității cu mențiunea că va fi stabilit un tarif preferențial, în funcție de mai mulți factori.

Un alt proiect care abia pe finalul anului 2022 va fi finalizat, va fi noua bază sportivă Motorul (foto) de pe Calea Clujului, cea care va cuprinde la finalizare, pe lângă terenul de fotbal de dimensiuni normale deja existent va avea teren de fotbal dotat cu instalaţie nocturnă şi tabelă de marcaj fi prevăzut cu tribune de 500 de locuri şi 20 de locuri pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii şi un teren de sport multifuncţional pentru handbal, baschet, volei şi tenis.

Pentru toți cei care nu sunt informați, Primăria Oradea este principalul investitor în aceste proiecte iar sumele alocate nu sunt deloc mici. Iar conducerea CSM-ul va prelua în administrare toate aceste baze. Cu alte cuvinte pentru chibiții care vorbesc tâmpenii pe la colțuri, Primăria Oradea investește masiv în sport, deocamdată în bazele sportive. Dar o face, cel mai important de remarcat că o face nu rămân doar promisiuni de campanie.

Viitorul sună și mai bine atunci când vorbim de noul stadion, proiectul pe cel puțin trei sau patru ani fiind unul de mare utilitate. Și acesta este oricând bine venit, o emulație în jurul fotbalului va fi inevitabilă prim prisma faptului că va reapăra în atenția tuturor FC Bihor.

About Author