Campionatul European de handbal a ajuns în faza semifinalelor

Campioana continentală Spania şi vicecampioana mondială Suedia s-au calificat, marţi, în semifinalele Campionatului European de handbal masculin – EHF EURO 2022, după victoriile obţinute în ultimele lor meciuri din grupele principale.

Spania, câştigătoarea ultimelor două ediţii ale Campionatului European (2018, 2020), a învins la limită Polonia, cu 28-27, atingând careul de aşi continental pentru a şasea oară consecutiv.

Meciul a fost strâns pe final, o contribuţie însemnată la succesul Spaniei având portarul Rodrigo Corrales, care a apărat două şuturi în ultimul minut de joc.

În alt meci dramatic, Suedia a trecut cu 24-23 de Norvegia, după ce medaliata cu bronz la precedentul European a condus la pauză cu 14-9. O aruncare de la 7 metri transformată de Valter Chrintz în ultimul minut a adus victoria Suediei şi calificarea în semifinale.

Miercuri, campioana mondială Danemarca, sigură de prezenţa în semifinale, va înfrunta campioana olimpică Franţa, într-o reeditare a finalei de la Tokyo. Franţa va avea şi un duel la distanţă pentru calificare cu Islanda, care înfruntă echipa Muntenegrului.

Rezultatele de marţi din Grupa principală II

Polonia – Spania 27-28
Germania – Rusia 30-29
Suedia – Norvegia 24-23

Clasament final:

  1. Spania 8 puncte (+8)
  2. Suedia 8 (+17)
  3. Norvegia 6
  4. Germania 4
  5. Rusia 3
  6. Polonia 1

Primele două clasate se califică în semifinale. La egalitate de puncte criteriul de departajare este rezultatul din meciul direct.

About Author