Cea mai dratică înfrângere din ultima perioadă

CSM CSU Oradea a fost învinsă de Benfica Lisabona în cadrul etapei a 4-a din Grupa K din FIBA Europe Cup – ediția 2021/22. Partida a avut loc miercuri (26.01), în Portugalia și s-a încheiat cu scorul de 94-57.

Partida a demarat sub semnul echilibrului. Câteva momente bune de joc pentru CSM Oradea, coroborate cu un nivel scăzut de intensitate în jocul echipei adverse au permis roș-albaștrilor să se desprindă la 11-7 în primele trei minute de joc. Gazdele au replicat, echilibrul menținându-se pe tabela de marcaj. Mark Ogden a comis a 3-a greșeală personală în finalul primului sfert, Benfica egalând de la linia de pedeapsă, scor 17-17.

Sfertul 2 a consemnat desprinderea decisivă a lusitanilor. Aceștia au ajuns la 11 coșuri de trei puncte marcate la jumătatea meciului, Aaron Broussard, Frank Gaines și James Farr fiind autorii tuturor acestor reușite. CSM-ul nu a avut reacție, avâmnd dificultăți în ambele faze ale jocului. Alex Gavrilovic a marcat zece puncte în prima jumătate, însă la modul general formația roș-albastră a fost deficitară. Broussard a stabilit scorul la pauză, pe sirenă, cu o aruncare de la mare distanță, 50-28.

Mark Ogden a ieșit la rampă în primele minute din repriza secundă. Oradea a avut o altă exprimare ca nivel de intensitate și a reușit să reducă ușor din deficit. Garlon Green a fost sancționat cu a 3-a și a 4-a greșeală personală, iar Mark Ogden a comis-o pa cea de-a 4-a. Benfica a reacționat reușind să se desprindă din nou. Scorul după 30 minute de joc a fost de 72-45.

Deficitul a trecut de 30 puncte în debutul secvenței decisive, după un nou coș de trei puncte semnat Aaron Broussard. Antrenorul Achim a optat să joace cu Tudor Fometescu în această perioadă de joc. CSM-ul a cedat în continuare mingi sub propriul panou, gazdele având peste 20 puncte marcate pe șansa a 2-a.

Alex Gavrilovic a totalizat 17 puncte, 5 recuperări, iar Stephen Holt și Dovis Bickauskis au adăugat câte 9 puncte pentru CSM CSU Oradea. În replică, Frank Gaines a reușit 23 puncte, iar Aaron Broussard a adăugat 17 puncte pentru Benfica.

În urma acestui meci, CSM CSU Oradea are 2-1 la general, cu un meci mai puțin disputat. În schimb, Benfica Lisabona a ajuns la 1-3.

About Author