Prestație impecabilă pentru Ashley Barty la Australian Open

Jucătoarea australiană de tenis Ashleigh Barty (foto), nr. 1 mondial, a câştigat pentru prima oară Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului de la Melbourne, după ce a învins-o pe americanca Danielle Collins (30 WTA), cap de serie 27, cu 6-3, 7-6 (2), transmit agenţiile internaţionale de presă.

Barty, 25 ani, a obţinut al treilea ei titlu de Grand Slam după cele de la Roland Garros 2019 şi Wimbledon 2021. Ea a devenit în acelaşi timp prima australiancă, în ultimii 44 de ani, care se impune în proba de simplu de la Australian Open, după Chris O’Neil în 1978.

Primul set a curs uşor în favoarea lui Barty, care a salvat prima minge de break a americancei la 2-2 şi a concretizat apoi prima minge de break pe care şi-a creat-o în ghemul următor şi s-a impus cu 6-3, după 32 minute de joc.

Collins, 28 ani, a reacţionat în setul doi, a reuşit două break-uri şi s-a distanţat rapid la 5-1. Încurajată frenetic de public, Barty nu renunţă la luptă şi egalează, 5-5, apoi conduce cu 6-5, dar se ajunge în final la tie-break. Australianca a condus jocul şi a câştigat clar cu 7-2 tie-break-ul, setul doi şi meciul.

Barty a participat de nouă ori la Australian Open, dar abia în 2020 a ajuns până în semifinale.

Cu acest succes, Barty devine prima jucătoare în activitate după Serena Williams care a câştigat un titlu de Grand Slam pe toate cele trei suprafeţe: hard, iarbă şi zgură.

About Author