CSM Oradea, sursă de valori pentru națională

Șase jucători legitimați la CSM Oradea au fost convocați la echipa națională de polo pe apă a României pentru un stagiu de pregătire centralizat, programat a se desfășura la București, premergător definitivării efectivului cu care prima reprezentativă se va deplasa în Malta pentru turneul de calificare la Campionatul European de polo masculin – ediția 2022.

Cei șase sportivi antrenați la club de către Dorin Costrăș și Ciprian Cîmpianu se află în lista ce cuprinde 22 poloiși. Aceștia sunt: Ferenc Czenk, Silvian Colodrovschi, Bogdan Remeș, Șerban Abrudan, Nichita Ilisie și Istvan Szabo.

Ceilalți jucători invitați la amintita acțiune sunt: Marius Țic, Andrei Neamțu, Mihnea Gheorghe, Tudor Fulea, Vlad Georgescu, Victor Antipa, Vlad Dragomirescu, Alexandru Gheorghe și Levente Vancsik (Steaua București), David Bota, Alexandru Vătrai, Matei Luțescu și Adrian Mihaluța (Dinamo București), Robert Sganta (Rapid București), Andrei Prioteasa (Noisy, Franța), respectiv Robert Gergelyfi (Duisburg, Germania).

Antrenor principal al echipei naționale a României este Athanasios Kechagias.

Reunirea lotului este programată pentru 10 februarie anul curent, la bazinul Floreasca din capitală.

Turneul din Malta, contând pentru Grupa C din campania de calificare la Campionatul European de polo – ediția 2022, se va desfășura între 18-20 februarie anul curent. România se duelează cu Malta, Lituania și Irlanda.

Se va juca pe sistemul fiecare cu fiecare. Primele două clasate se califică pentru turneul final, eveniment programat a se desfășura la Split (Croația), între 27 august – 10 septembrie 2022.

Amintim că România s-a clasat pe locul 11 la ultima ediție a Campionatului European de polo pe apă masculin. Aceasta s-a desfășurat în ianuarie 2020, la Budapesta (Ungaria).

About Author