Început în forță pentru arcașii bihoreni

Peste 100 de arcaşi au concurat sâmbătă la Sălard, în cadrul primei etape a celei de-a IX-a ediţii a Campionatului Judeţean de tir cu arcul. Cele mai disputate categorii au fost cele de barebow si arc tradiţional replică istorică, jumătate din concurenţii fiind copii.

La barebow seniori, trofeul a fost adjudecat de Dacian Ranca, urmat de Palfi Matyas şi Radu Boca, iar la arc tradiţional s-a impus Perei Zoltan (Nomad Archers). Kis Nagy Zoltan a cîştigat detaşat categoria de arc din materiale naturale, iar Ciprian Avram pe cea de bowhunting.

De la Clubul Sportiv Redpoint, cea mai bună performanţă a obţinut-o Daria Purtan (locul II şi medalia de argint la barebow copii), urmată de colega ei de club, Iulia Creţu (locul IV). S-a mai remarcat Alexandra Ierina (locul I la barebow juniori 2), şi David Schmidt şi Darius Mudura (locurile 5 şi 6 la barebow copii). Rezultatele C.S. Redpoint Oradea au fost posibile şi cu susţinerea DJST Bihor, Banca Transilvania, Rivolto Cons şi Turism Felix.

Anul acesta, numărul etapelor campionatului judeţean de tir cu arcul a crescut, urmând să aibă loc 7 concursuri plus finala. Următoarea etapă a Campionatului Judeţean de tir cu arcul va avea loc în 28 mai, urmată de Cupa Redpoint în 25 iunie (Oradea), Cupa SAV Archery în 9 iulie (Cociuba Mare), Cupa Menumorut în 6 august (Biharea), Memorialul ” Győri Jakab” (Salonta), apoi Cupa Cetăţii şi finala în 8 octombrie (Oradea).

În Bihor se derulează, din 2014, unicul campionat judeţean de tir cu arcul din România

About Author