O minciună demnă de un film de Oscar!!!

Kamila Valieva, patinatoarea artistică în vârstă de 15 ani, implicată într-un scandal de dopaj la Jocurile Olimpice de iarnă, susține că testul doping pozitiv a fost cauzat de o confuzie cu medicamentele pentru inimă ale bunicului ei, a declarat marți un oficial olimpic.


Kamila Valieva a adus acest argument în cadrul unei audieri la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru a stabili dacă ar trebui să i se permită să continue să concureze la Beijing, a declarat Denis Oswald, președintele permanent al Comisiei de Disciplină a Comitetului Internațional Olimpic.

„Argumentul ei a fost că această contaminare s-a întâmplat cu un produs pe care îl lua bunicul ei”, a spus Oswald, citat de Reuters.

Anterior, CIO a declarat într-o conferință de presă că proba B a Valievei nu a fost încă analizată, în ciuda rezultatului pozitiv inițial.

Adolescenta a fost autorizată de TAS să concureze în proba de simplu de marți seară, după ce o comisie a fost de acord cu decizia Agenției antidoping din Rusia (RUSADA) de a ridica interdicția impusă asupra ei.

Valieva a fost testată la campionatele naționale la 25 decembrie, dar testul pozitiv pentru un medicament interzis, administrat pentru angină, a fost dezvăluit abia la 8 februarie, după ce ea concurase deja în proba pe echipe, la Jocurile de la Beijing.

Valieva, care urmează să concureze marți, în concursul individual, începând cu aproximativ ora 18.00, ora Beijingului (12.00 ora României), a vorbit cu postul rusesc Channel One, după antrenamentul de luni.

„Aceste zile au fost foarte dificile pentru mine”, a declarat Valieva.

„Este ca și cum nu mai am nicio emoție. Sunt fericită, dar în același timp sunt obosită din punct de vedere emoțional”.

About Author